Krevečių sriuba su kokosų pienu ir ryžiais 🦐👩🏼‍🍳

Autorius apie receptą

Krevečių sriuba su kokosų pienu ir ryžiais – tai egzotiškas, švelnaus skonio ir kvapnus patiekalas, sujungiantis Azijos virtuvės akcentus su šiuolaikinės europietiškos mitybos principais. Ši sriuba ne tik išsiskiria savo kremine konsistencija, bet ir puikiai subalansuotu skoniu, kuriame dera saldumas iš kokosų pieno, lengvas aštrumas iš prieskonių bei subtilus jūros gėrybių aromatas. Krevetės – tai baltymų turtingas ingredientas, o kartu su ilgagrūdžiais ryžiais ir daržovėmis ši sriuba tampa sotu ir maistingu pagrindiniu patiekalu, tinkamu tiek pietums, tiek vakarienei.

Šis receptas idealiai tinka norintiems greitai ir nesudėtingai pasigaminti ką nors ypatingo. Be to, patiekalas puikiai atrodo patiektas dubenėlyje – tai dar viena priežastis nustebinti šeimą ar svečius jaukios vakarienės metu.
Reklama

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Krevetės: galima keisti baltąja žuvimi (pvz., menke) arba kalmarų žiedais, jei neturite krevečių.
  • Kokosų pienas: tinka ir kokosų grietinėlė – gausite dar kremiškesnę konsistenciją.
  • Jautienos sultinys: galima naudoti vištienos, daržovių ar žuvies sultinį, atsižvelgiant į turimus produktus.
  • Ilgagrūdžiai ryžiai: puikiai tiks ir basmati ar jazminų ryžiai, kurie išlieka birūs.
  • Kukurūzai: konservuotus galima keisti šaldytais, prieš tai juos atšildžius.
  • Paprika: galima naudoti bet kurios spalvos – raudoną, geltoną ar žalią.
  • Mėlynojo pelėsio sūris: jeigu norisi švelnesnio varianto, galima naudoti parmezano ar fetos sūrį.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Prieš dedant krevetes, įsitikinkite, kad jos yra tinkamai nuplautos ir nuluptos – tai užtikrins geresnį skonį.
  • Kokosų pieną prieš naudojimą visada suplakite – taip išvengsite atsiskyrusių riebalų.
  • Daržoves geriausia apkepinti ant vidutinės ugnies, kad jos neapdegtų ir išliktų traškios.
  • Jei norite intensyvesnio skonio, galite pridėti šiek tiek imbiero arba česnako kepimo pradžioje.
  • Ryžius prieš verdant gerai nuplaukite – tai sumažins jų lipnumą ir pagerins tekstūrą.

Ingredientai

    • Krevetės be galvų: 200 g
    • Kokosų pienas: 250 g
    • Jautienos sultinys: 500 ml
    • Paprika: 1 vnt.
    • Konservuoti kukurūzai: 150 g
    • Ilgagrūdžiai ryžiai (Abrorio): 200 g
    • Saliero stiebai: 2 vnt.
    • Svogūnas: 1 vnt.
    • Druska: pagal skonį
    • Ciberžolė: 1/2 šaukštelio
    • Malti pipirai: pagal skonį
    • Paprikos milteliai: 1/2 šaukštelio
    • Džiovintų žolelių mišinys: 1 šaukštelis
    • Mėlynojo pelėsio sūris: pagal skonį (nebūtina) 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Dideliame puode buvo įkaitintas nedidelis kiekis aliejaus ir jame švelniai apkepintos smulkiai supjaustytos daržovės – svogūnas, paprika ir saliero stiebai.
  2. 2. Kai daržovės suminkštėjo, jos buvo apibarstytos prieskoniais: druska, pipirais, ciberžole, paprikos milteliais ir žolelių mišiniu. Viskas buvo gerai išmaišyta, kad prieskoniai tolygiai pasiskirstytų.
  3. 3. Tada į puodą buvo supiltas jautienos sultinys, o pagal kiekį – papildomai įpilta šiek tiek vandens. Naudotas 3 litrų puodas, tad vandens kiekis buvo pritaikytas pagal norimą sriubos tirštumą.
  4. 4. Kai sultinys užvirė, į puodą suberti gerai nuplauti ryžiai. Ugnis buvo sumažinta iki vidutinės, kad ryžiai virtų lėtai ir nesuliptų.
  5. 5. Praėjus maždaug 15 minučių, į puodą įpilta suplaktas kokosų pienas ir suberti konservuoti kukurūzai. Viskas buvo dar kartą išmaišyta.
  6. 6. Po 5 minučių į puodą buvo subertos krevetės. Sriuba buvo verdama tol, kol krevetės įgavo rausvą spalvą ir susirietė – tai ženklas, kad jos jau išvirusios.
  7. 7. Sriuba buvo išpilstyta į dubenėlius, o prieš patiekiant – norint – pagardinta trupučiu mėlynojo pelėsio sūrio, suteikiančio stipresnį skonio akcentą.


Recepto autorius skanukartojam

Atsiliepimai

Pikantiška žaliųjų lęšių sriuba
(2)
Šalta špinatų sriuba
(2)