Moliūgų sriubos man tikriausiai niekada neatsibos. Mėgstu jas gaminti pačias įvairiausias ir su jomis eksperimentuoti. Gaila, moliūgų sezonas nėra visus metus, nes atrodo galėčiau valgyti ir valgyti. Bet tuo pačiu džiaugiuosi, kad rūsyje jie gali stovėti labai ilgai, tai ten beveik visada turiu užsislėpusi atsargų. Šį kartą Jums mano labai pavykusi moliūgų sriuba su krevetėmis ir lydytu sūreliu. Tikiuosi, kad išmėginsite ir komentaruose paliksite savo atsiliepimą. :)
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje tigrinių krevečių galite naudoti paprastas baltas krevetes arba, jei norite vegetariško varianto, naudokite - keptus avinžirnius.
- Jei neturite lydyto sūrelio, puikiai tiks ir kreminis maskarponės sūris arba grietinėlė.
- Daržovių sultinį galima pakeisti vištienos sultiniu arba tiesiog vandeniu su daržovių prieskonių mišiniu.
- Hokaido moliūgą galima keisti butternut (sviestinio) moliūgo rūšimi arba muskatinio moliūgo gabaliukais.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Orkaitėje keptos daržovės suteikia gilesnį skonį, bet jei skubate, galite jas tiesiog apkepti keptuvėje.
- Jei norite dar sodresnio skonio, į sriubą galite įdėti šlakelį baltojo vyno.
- Kepant krevetes labai svarbu jų neperkepti – kai tik jos tampa rožinės ir nepermatomos, nedelsiant nuimkite nuo kaitros.
- Sriubą galite pagardinti šviežiais žalumynais – krapais, petražolėmis arba šviežiais čiobreliais.
Kristina Balkaitiene
Atsakyti