Moliūgų sriuba su lydytu sūreliu ir tigrinėmis krevetėmis

2025-03-13 Autorius oSkanu.lt

Moliūgų sriuba su lydytu sūreliu ir tigrinėmis krevetėmis
Moliūgų sriubos man tikriausiai niekada neatsibos. Mėgstu jas gaminti pačias įvairiausias ir su jomis eksperimentuoti. Gaila, moliūgų sezonas nėra visus metus, nes atrodo galėčiau valgyti ir valgyti. Bet tuo pačiu džiaugiuosi, kad rūsyje jie gali stovėti labai ilgai, tai ten beveik visada turiu užsislėpusi atsargų. Šį kartą Jums mano labai pavykusi moliūgų sriuba su krevetėmis ir lydytu sūreliu. Tikiuosi, kad išmėginsite ir komentaruose paliksite savo atsiliepimą. :)

Galimos ingredientų alternatyvos 

  • Vietoje tigrinių krevečių galite naudoti paprastas baltas krevetes arba, jei norite vegetariško varianto, naudokite - keptus avinžirnius.
  • Jei neturite lydyto sūrelio, puikiai tiks ir kreminis maskarponės sūris arba grietinėlė.
  • Daržovių sultinį galima pakeisti vištienos sultiniu arba tiesiog vandeniu su daržovių prieskonių mišiniu.
  • Hokaido moliūgą galima keisti butternut (sviestinio) moliūgo rūšimi arba muskatinio moliūgo gabaliukais.


Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Orkaitėje keptos daržovės suteikia gilesnį skonį, bet jei skubate, galite jas tiesiog apkepti keptuvėje.
  • Jei norite dar sodresnio skonio, į sriubą galite įdėti šlakelį baltojo vyno.
  • Kepant krevetes labai svarbu jų neperkepti – kai tik jos tampa rožinės ir nepermatomos, nedelsiant nuimkite nuo kaitros.
  • Sriubą galite pagardinti šviežiais žalumynais – krapais, petražolėmis arba šviežiais čiobreliais.

Ingredientai

    • moliūgas: ketvirtadalio
    • morkos: 1
    • svogūnai: 1
    • česnakas: 2 skiltelių
    • daržovių sultinys: 1 litro (arba vanduo)
    • druska: pagal skonį
    • juodieji pipirai: žiupsnio
    • džiovintas čiobrelis: žiupsnio
    • čili dribsniai: žiupsnio
    • lydytas sūrelis: 2 valgomųjų šaukštų
    Krevetėms:
    • tigrinės krevetės: 12
    • sviestas: 1 valgomojo šaukšto
    • druska: žiupsnio
    • saldžiosios paprikos milteliai: žiupsnio
    • česnakas: 1 skiltelės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių moliūgą supjaustykite skiltelėmis, nenulupkite žievės. Sudėkite į kepimo skardą.
  2. 2. Šalia sudėkite stambiais gabalais supjaustytas morkas, svogūną ir česnaką.
  3. 3. Tuomet daržoves kepkite įkaitintoje iki 200 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 30-40 minučių.
  4. 4. Svogūną, morkas, česnaką ir moliūgą (nuo kurio nupjaukite žievę) sudėkite į puodą.
  5. 5. Užpilkite sultiniu (arba vandeniu) ir užkaiskite virti. Sriubą virkite maždaug 15 minučių.
  6. 6. Po to sutrinkite maisto smulkintuvu. Pagardinkite druska, pipirais ir čiobreliu. Įmaišykite lydytą sūrelį.
  7. 7. Leiskite sriubai užvirti dar kartą.
  8. 8. Keptuvėje ištirpinkite sviestą. Suberkite susmulkintą česnaką ir pakaitinkite, kol pasklis fantastiškai gardus aromatas.
  9. 9. Sudėkite krevetes. Pabarstykite druska, paprikos milteliais ir pakepinkite kelias minutes.
  10. 10. Sriubą pilkite į pasirinktus mėgstamus dubenėlius.
  11. 11. Dėkite po kelias krevetes, pabarstykite čili dribsniais ir lepinkitės!

Kristina Balkaitiene

Naudingas
(0)
Išėjo puikiai!
Atsakyti
Moliūgų sriuba su lydytu sūreliu ir tigrinėmis krevetėmis

Atsakinėjama į Komentarą

Vištienos ir RAMEN makaronų sriuba
(2)