Mano šeima labai mėgsta įvairiausias brokolių sriubas. Tokias kurios gaunasi sunkios, tirštis, kurių tiesiog norisi iškart suvalgyti visą puodą. Nors ir negaminu jų kasdien (toli gražu), bet kai gaminu, tai jau valgau nesustodama, bet ir be jokios sąžinės graužaties (nuo tokių sriubų tikriausiai būtų labai sunku sustorėti, greičiausiai net priešingai, gali padėti numesti keletą kilogramų).
Šį kartą išviriau kiek kitokią, nei įprastą brokolių sriubą - su bolivinėmis balandomis. Pastarąsias ne visada mėgstu, jos turi labai tikti, bet sriuboje jos itin gerai prisiderina prie brokolių bei kitų daržovių. Balandos trintoje sriuboje itin skaniai valgosi. Kitaip tariant, jeigu nežinote kur jas tinkamai bei skaniai panaudoti, brokolių sriuboje jos atsiskleidžia visu savo gražumu.