Miško grybų sriuba su bulvėmis ir manais

2019-08-08 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Miško grybų sriuba su bulvėmis ir manais
Autorius apie receptą

Liūdnai, labai labai liūdnai tas mano pamiltas miškas atrodo. Virš pusvalandžio miške vaikščiojau ir tik tada pirmasis grybas. Prisirinkau vaikščiodama tik sriubai. Laukiu rudens, gal bent tuomet galėsiu labiau pasidžiaugti jais ir prisigaminti daugiau patiekalų. O dabar Jums nuostabi grybų sriuba! ;)

Ingredientai

    • virti miško grybai: 0,5 litro
    • morkos: 1
    • svogūnai: 1
    • bulvės: 4
    • vanduo: 2 litrų (arba sultinys)
    • juodieji pipirai: žiupsnio
    • druska: pagal skonį
    • manai: 2 valgomųjų šaukštų
    • smulkinti krapai: 1 valgomojo šaukšto
    • smulkintos petražolės: 1 valgomojo šaukšto
    • sviestas: 30 gramų
    • grietinė: pagal skonį (nėra būtina)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių bulves, svogūną ir morką nulupkite.
  2. 2. Morką supjaustykite griežinėliais, bulves kubeliais, o svogūną tiesiog pasmulkinkite.
  3. 3. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir jame pakepinkite svogūną bei morką.
  4. 4. Bulves berkite į puodą. Ten pat sudėkite grybus ir pakepintas daržoves.
  5. 5. Berkite druskos, pipirų bei manus. Užpilkite vandeniu (ar sultiniu).
  6. 6. Užkaiskite sriubą virti. Pavirkite maždaug 25-30 minučių.
  7. 7. Pabarstykite susmulkintais žalumynais. Jeigu norisi, sriubą galima pagardinti grietine. Patiekite ir skanaukite!

Atsiliepimai

Skani ryžių pomidorinė sriuba su vištiena
(1)
Prancūziška svogūnų sriuba su sūriu
(2)
Gazpacho - šalta pomidorų sriuba
(8)
Laksa su krevetėmis (aštri makaronų sriuba)
(2)
Aštri cukinijų sriuba
(1)