Vaikystės sriuba - skani bulvienė su frikadelėmis

2023-06-22 Autorius oSkanu.lt

Vaikystės sriuba - skani bulvienė su frikadelėmis
Pamenu, kad kai aš augau, mūsų šeimoje bene kiekvieną dieną pietums būdavo verdama sriuba. Dar labai gerai pamenu, kad mamos visos sriubos, išskyrus raugintų kopūstų, buvo labai skanios. Kodėl jos nemėgau dabar jau negaliu pasakyti, nes šiaip šią sriubą mėgstu. Bet labiausiai pamenu mamos verdamos sriubos su frikadelėmis skonį. Gal daugeliui nebus čia joks didelis atradimas ar "fantastiškas" receptas, tiesiog tai sriuba iš vaikystės, kurios receptą norėčiau, kad žinotų ir mano vaikai. Ji itin paprasta, iš prieskonių mano mama naudodavo tik lauro lapus, kvapius pipirus, druską ir česnaką. Tokią ir aš kartas nuo karto išverdu. Pamėginkite šį recpetą ir Jūs! 

Ingredientai

    • faršas: ~200 gramų (mama gamindavo tik su kiauliena)
    • bulvės: 2
    • morkos:1
    • ryžiai: 0,5 stiklinės
    • lauro lapai: 3
    • kvapieji pipirai: 3-4
    • malti juodieji pipirai: žiupsnelio
    • druska: pagal skonį
    • vanduo: ~2 litrų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia į faršą įdedame žiupsnelį druskos, maltų pipirų ir išspaustą česnaką.
  2. 2. Tada suformuojame mažus mėsos rutuliukus - kukulius.
  3. 3. Užkaičiame maždaug 2 litrus vandens.
  4. 4. Kai jau vanduo užverda, sudedame smulkiai pjaustytas bulves ir suberiame ryžius. Paverdame maždaug 10 minučių ant mažos kaitros.
  5. 5. Tuomet sudedame mėsos kukuliukus ir burokinės tarkos pagalba sutarkuotą morką. Sudedame prieskonius ir druską. Ant silpnos kaitros verdame dar maždaug 10 minučių.
  6. 6. Prieš patiekdami pabarstome krapais ir petražolėmis. Skanaujame!
  7. 7. Rekomendacija: Daugiau bulvienių receptų rasite: Bulvienės.
Vaikystės sriuba - skani bulvienė su frikadelėmis
Tom yum sriuba su vištiena ir krevetėmis
(18)
Tobula trinta pomidorų sriuba
(2)
Trinta dviejų kopūstų sriuba
(1)