Labai pavasariškai - žavi, žalia ir lengva trintų smidrų sriuba. Pamėginkite būtinai, o gal patiks ir jums? Nes man dažnai norisi dar neragautų ir neatrastų skonių.
Ingredientai
smidrai: 1 pundelio
daržovių sultinys: 1 litro
juodieji pipirai: žiupsnio
druska: žiupsnio
grietinėlė: 100 mililitrų
svogūnai: 1
alyvuogių aliejus: 1 valgomojo šaukšto
pelėsinis sūris: 50 gramų
Recepto paruošimas
1. Pirmiausiai smidrus nuplaukite, nulaužkite sumedėjusią jų dalį. Supjaustykite nedideliais gabaliukais.
2. Svogūną nulupkite ir pasmulkinkite.
3. Puode įkaitinkite aliejų.
4. Suberkite ir pakepinkite svogūnus, kol jie suminkštės.
5. Tada sudėkite smidrus ir pakepinkite kelias minutes. Kelias smidrų viršūnėles galima išimti ir pasilikti sriubos papuošimui (nors man jos paskendo sriuboje).
6. Daržoves užpilkite sultiniu, berkite druskos, pipirų ir virkite apie 10 – 15 minučių.
7. Sudėkite pelėsinį sūrį. Gerai išmaišykite, pakaitinkite, kol išsilydys.
8. Sriubą sutrinkite maisto smulkintuvu.
9. Supilkite grietinėlę. Pakaitinkite iki virimo.
10. Pilstykite į dubenėlius, dėkite smidrų viršūnėles. Jeigu norisi patiekite su duonos skrebučiu. Skanaus.