Trinta bulvių sriuba veganiškai

2024-11-25 Autorius Iveta - PLANTASTICKA

Trinta bulvių sriuba veganiškai
Trinta bulvių sriuba veganiškai - tai sotus, kvapnus ir švelnus pasirinkimas, puikiai tinkantis vėsesniems vakarams ar norint greitai pagaminti sveiką patiekalą.

Sriubos pagrindas – apkeptų svogūnų, česnakų, porų ir salierų derinys, suteikiantis intensyvaus aromato ir subtilaus skonio. Bulvės suteikia sriubai tekstūros, o vandens ir augalinio pieno mišinys – kreminį švelnumą. Sultinio kubeliai ir pipirai subalansuoja skonį, o maistinės mielės praturtina sriubą riešutiniu poskoniu ir natūralia kreminės sriubos tekstūra.

Šį patiekalą lengva pritaikyti pagal skonį: galite pridėti mėgstamų prieskonių ar patiekti su traškiais skrebučiais, šviežiomis petražolėmis ar augaline grietinėle, kad sriuba taptų dar gardesnė. Malonumas kiekviename šaukšte. 

Ingredientai

    • Alyvuogių aliejus: 1 valg. š.
    • Svogūnai: 1 vnt.
    • Česnakai: 3 skiltelės
    • Saliero stiebai: 3 vnt.
    • Vanduo: 500 ml
    • Augalinis pienas: 500 ml (nesaldintas)
    • Daržovių sultinio kubeliai: 2 vnt. (reikia tiek, kiek rašoma, kad užtektų 1 litrui)
    • Bulvės: 12 vnt. (nedidelės, nuluptos svėrė 750 g.)
    • Maistinių mielių dribsniai: 15 g
    • Porai: sauja (smulkintų)
    • Šviežios petražolės: papildomai, nebūtina
    • Duonos skrebučiai: papildomai, nebūtina

    Recepto paruošimas

  1. 1. Svogūną, česnaką, porą ir salierus supjaustyti smulkiais gabaliukais. Bulves supjaustyti nedideliais kubeliais.
  2. 2. Į keptuvę įpilti apie 1 šaukštą aliejaus, sudėti smulkintus svogūną, česnaką, salierą, porą ir kepti vis pamaišant apie 5-7 min, arba kol daržovės bus minkštos.
  3. 3. Į puodą supilti vandenį ir pieną, užkaisti. Sudėti sultinio kubelius, pjaustytas bulves, apkeptas daržoves.
  4. 4. Užberti pipirų ir viską išmaišyti. Vis pamaišant kaitinti ant vidutinės/aukštos ugnies, kol sriuba pradės virti, o užvirus leisti kunkuliuoti 15-20 min ant silpnos ugnies, nuolat pamaišant, kol bulvės bus minkštos. Jeigu formuojasi putos – jas galima vis nusemti.
  5. 5. Sriubai išvirus palikti ją pravėsti kelias minutes, tada suberti maistines mieles ir išmaišyti.
  6. 6. Su rankiniu trintuvu sutrinti visą sriubą iki vientisos masės.
  7. 7. Sriubą patiekti su šviežiomis petražolėmis, duonos skrebučiais, augaline grietinėle ar kitais norimais priedais.
Trinta bulvių sriuba veganiškai
Kiniška žuvies sriuba su kiniškais grybais
(1)
Tiršta, soti ir aštri pupelių sriuba su mėsa
(2)
Sriuba su mėsos kukuliais ir avinžirniais
(19)
Tiršta grikių sriuba su vištiena
(4)
Šalta špinatų sriuba
(2)
Trinta smidrų sriuba
(1)