Trinta moliūgų sriuba su pupelėmis, be grietinėlės

2025-03-13 Autorius oSkanu.lt

Trinta moliūgų sriuba su pupelėmis, be grietinėlės
Dabar prasideda pats moliūgų sezonas, tad labai skubu išmėginti moliūgų laukusius receptus. Itin mėgstu trintas daržovių sriubas, o ši dar pagardinta baltomis pupelėmis. Ir gavosi tikrai fantastiškai. Gaminsiu dar ne kartą. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

Šiame recepte galite eksperimentuoti su įvairiais ingredientais: 

  • Vietoj baltųjų pupelių galite naudoti avinžirnius, raudonąsias pupeles arba lęšius.
  • Jei neturite vištienos sultinio, galite naudoti daržovių sultinį arba tiesiog pasūdytą vandenį.
  • Sviestą galima pakeisti kokosų aliejumi arba alyvuogių aliejumi, jei norite veganiško varianto.
  • Moliūgą galima pakeisti muskatine moliūgo rūšimi arba saldžiomis bulvėmis.
  • Be čiobrelių, galite naudoti rozmarinus, šalavijus arba kalendras.
  • Norint suteikti aštresnį skonį, galima įdėti šviežių imbierų arba raudonojo aitriojo pipiro.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Pupeles geriausia mirkytį per naktį, taip sutrumpinsite jų virimo laiką ir pagerėš virškinamumas.
  • Moliūgą lengviau lupti, jei jį prieš tai 5 minutes pakaitiname mikrobangų krosnelėje.
  • Kad sriuba būtų tiršta ir kreminė, neįpilkite iš karto viso sultinio - pradėkite nuo mažesnio kiekio ir, jei reikia, pridėkite daugiau.
  • Jei norite išgauti intensyvesnį skonį, galite moliūgo kubelius ir morkas prieš tai apkepti orkaitėje.
  • Patiekite su skrudinta duona arba saulėgrąžų sėklomis.
  • Sriubą galima laikyti šaldytuve iki 3 dienų arba užšaldyti iki 2 mėnesių.

Ingredientai

    • moliūgų: 500 gramų
    • morkų: 2
    • svogūnų: 1
    • česnako: 1 skiltelės
    • baltųjų pupelių: 0,5 stiklinės
    • vištienos sultinio: 600 mililitrų
    • sviesto: 30 gramų
    • druskos
    • juodųjų pipirų
    • šviežių arba džiovintų čiobrelių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia pupeles užmerkite maždaug 6-12 valandų.
  2. 2. Po to išvirkite jas dideliame kiekyje vandens be druskos.
  3. 3. Nukoškite ir tik tuomet pasūdykite.
  4. 4. Moliūgo gabalus nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite kubeliais.
  5. 5. Mažais kubeliais susipjaustykite svogūnus, morkas ir česnaką.
  6. 6. Puode įkaitinkite sviestą ir ant jo pakepkite svogūnus bei morkas.
  7. 7. Tuomet suberkite moliūgus ir dar kelias minutes pakepinkite.
  8. 8. Užpilkite karštu sultiniu ir virkite ant vidutinės kaitros maždaug 20 minučių.
  9. 9. Tuomet sutrinkite daržoves blenderio pagalba.
  10. 10. Suberkite pupeles. Pagardinkite druska, pipirais ir čiobreliais. Aš dar įdedu šaukštą grietinės, bet tai nėra būtina.
  11. 11. Patiekite ir skanaukite!
Ramenas sriuba (Ramen) - su jautiena ir kvietiniais makaronais
(1)