Dabar prasideda pats moliūgų sezonas, tad labai skubu išmėginti moliūgų laukusius receptus. Itin mėgstu trintas daržovių sriubas, o ši dar pagardinta baltomis pupelėmis. Ir gavosi tikrai fantastiškai. Gaminsiu dar ne kartą.
Galimos ingredientų alternatyvos
Šiame recepte galite eksperimentuoti su įvairiais ingredientais:
- Vietoj baltųjų pupelių galite naudoti avinžirnius, raudonąsias pupeles arba lęšius.
- Jei neturite vištienos sultinio, galite naudoti daržovių sultinį arba tiesiog pasūdytą vandenį.
- Sviestą galima pakeisti kokosų aliejumi arba alyvuogių aliejumi, jei norite veganiško varianto.
- Moliūgą galima pakeisti muskatine moliūgo rūšimi arba saldžiomis bulvėmis.
- Be čiobrelių, galite naudoti rozmarinus, šalavijus arba kalendras.
- Norint suteikti aštresnį skonį, galima įdėti šviežių imbierų arba raudonojo aitriojo pipiro.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Pupeles geriausia mirkytį per naktį, taip sutrumpinsite jų virimo laiką ir pagerėš virškinamumas.
- Moliūgą lengviau lupti, jei jį prieš tai 5 minutes pakaitiname mikrobangų krosnelėje.
- Kad sriuba būtų tiršta ir kreminė, neįpilkite iš karto viso sultinio - pradėkite nuo mažesnio kiekio ir, jei reikia, pridėkite daugiau.
- Jei norite išgauti intensyvesnį skonį, galite moliūgo kubelius ir morkas prieš tai apkepti orkaitėje.
- Patiekite su skrudinta duona arba saulėgrąžų sėklomis.
- Sriubą galima laikyti šaldytuve iki 3 dienų arba užšaldyti iki 2 mėnesių.