Įvairios kreminės sriubos vis dar neužleidžia pozicijų mano mėgstamiausių sąraše. Ši trinta cukinijų sriuba man buvo malonus atradimas. Skoniu primena
kreminę grybų sriubą, nors jokių grybų jos sudėtyje net nėra. Jau senokai pastebėjau - pakepini svogūną ant aliejaus, po to įmaišai grietinėlės ir patiekalas įgauna kažkokį mistišką grybų skonį. :)
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje kvietinių kruopų galima naudoti miežines kruopas (kaip rekomenduojama originaliame recepte), perlines kruopas, bulgurą ar net kuskusą – kiekvienas variantas suteiks sriubai savito charakterio.
- Vištienos sultinį galima pakeisti daržovių sultiniu, jeigu norite vegetariško varianto, arba jautienos sultiniu, jei mėgstate sodresnį skonį.
- Raudonėlį galima pakeisti kitomis žolelėmis – baziliku, čiobreliu arba rozmarinu.
- Jeigu neturite alyvuogių aliejaus, drąsiai naudokite sviestą ar kitą augalinį aliejų.
- Grietinę galima pakeisti graikiškų jogurtu, maskarponės sūriu ar tiršta kokosų grietinėle veganiškam variantui.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Gaminant šią sriubą, verta atkreipti dėmesį į keletą svarbių momentų, kad rezultatas būtų tobulas:
- Pirmiausia, svogūnus kepinkite lėtai, ant nedidelės ugnies, kol jie taps minkšti ir įgaus auksinį atspalvį – taip išgausite tą ypatingą, grybišką skonį.
- Cukinijas rinkitės jaunas ir šviežias – jos bus sultingesnės ir mažiau karčios.
- Jei norite tirštesnės sriubos, dėkite mažiau skysčio arba daugiau kruopų.
- Trindami sriubą, darykite tai etapais, kad rezultatas būtų vientisas ir švelnus.
- Jeigu mėgstate tekstūrą, galite dalį cukinijų palikti nesutrinta.
- Sriubą patiekite iškart po gaminimo, kad išlaikytumėte jos šviežumą ir aromatą.
- Papuošimui galite naudoti ne tik grietinę, bet ir skrudintas sėklas, pjaustytus žalumynus ar traškią duoną.
Atsakinėjama į Komentarą