Karpis yra labai nuostabi žuvis sriubai gaminti. Riebi ir šitaip suteikianti patiekalui tam tikro lipnumo bei lengvo saldumo. O šį kartą vien iš karpio galvos išvirsime labai skanią žuvies sriubą (žuvienę).
1. Pirmiausia išvalome karpio galvas ir pašaliname žiaunas.
2. Tada statome puodą su vandeniu (1,5 litro) ant virtykės ir kol užvirs, nusivalome svogūną ir morką.
3. Kai jau užverdame, dedame nesmulkintus svogūną ir morką į vandenį, jeigu turite galima įdėti petražolių šaknies ir poro.
4. Šitaip verdame ant silpnos kaitros maždaug pusvalandį.
5. Po pusvalandžio ištraukiame ir išmetame morką su svogūnu. Mums jų nebeprireiks.
6. Dedame žuvį ir prieskonius, paverdame maždaug 5 minutes, sudedame bulves supjaustytas kubeliais. Tada ant silpnos kaitros paverdame dar maždaug 15 minučių. Dangčio nedengiame, galite tik šiek tiek pridengti.
7. Kai išvirs, sudedame petražoles ir krapus (tinka ir kiti mėgstami žalumynai). Leidžiame pastovėti dar maždaug minutes.
8. Patiekti galima dviem būdais. Arba įdėti valgytojams po žuvies galvą ir užpilti sultiniu, kad pats valgytojas išsiimtų mėsą iš karpio galvos arba galima išimti mėsą, užpilti žuviene ir patiekti. Skanaus!
9. Rekomendacija: Daugiau žuvienės receptų rasite: Žuvienės receptai.
Atsiliepimai