Trinta rudųjų pievagrybių - grybų sriuba su grietinėle

2025-02-21 Autorius oSkanu.lt

Trinta rudųjų pievagrybių - grybų sriuba su grietinėle
Šilta, aksominė ir aromatingai kvepianti trinta rudųjų pievagrybių sriuba su grietinėle - tai tobulas pasirinkimas šaltam vakarui ar jaukiems pietums. Šis klasikinis receptas praturtintas jūros gėrybėmis - krevetėmis, kurios suteikia ypatingą skonį ir pakelia patiekalą į naują lygį. Kreminė konsistencija ir sodrūs grybų aromatai sukuria harmoningą derinį, kuris patiks net ir išrankiausiems gurmanams. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Vietoj rudųjų pievagrybių galima naudoti baltuosius pievagrybius, voveraites arba baravykus.
  • Grietinėlę (35%) galima pakeisti kokosų pienu arba 20% riebumo grietinėle.
  • Jei nenaudojate jūros gėrybių, krevetes galima pakeisti kepintais šoninės kubeliais arba skrudintais duonos krutonais.
  • Vietoje sviesto tinka naudoti alyvuogių aliejų.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Grybus rekomenduojama pjaustyti vienodo dydžio griežinėliais, kad jie tolygiai iškeptų.
  • Prieš trindami sriubą, leiskite jai šiek tiek atvėsti.
  • Trinant sriubą, galima reguliuoti jos tirštumą pridedant daugiau ar mažiau skysčio.
  • Norint išgauti sodresnį skonį, galima naudoti daržovių ar grybų sultinį vietoj vandens.

Kalorijos
 
  • Bendras kalorijas kiekis: 1240 kcal
  • Vienos porcijos kaloringumas: 310 kcal

Ingredientai

    • rudieji pievagrybiai: 400 gramų (arba miško grybai)
    • bulvės: 2 (didelės)
    • morkos: 1
    • svogūnai: 1 (didelio)
    • krevetės: kelios (nėra būtina)
    • sviestas: 1 šaukšto
    • petražolės: kelių šakelių
    • druska: pagal skonį
    • malti baltieji pipirai: pagal skonį
    • grietinėlė: 100 mililitrų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių puode, kuriame gaminsime sriubą, išlydome sviestą bei apkepiname kubeliais supjaustytus svogūnus ir sutarkuotą morką. Kepiname, kol daržovės suminkštės.
  2. 2. Suberiame griežinėliais supjaustytus pievagrybius bei dar kelias minutes patroškiname.
  3. 3. Kai jau daržovės bei grybai bus minkšti, suberiame kubeliais supjaustytas bulves, užpilame, kad vos vos apsemtų daržoves vandeniu, ir verdame, kol bulvės suminkštės.
  4. 4. Tuomet elektriniu trintuvu sutriname sriubą iki norimo tirštumo bei vėl dedame ant viryklės.
  5. 5. Supilame grietinėlę, dedame susmulkintas petražoles, beriame pagal savo skonį druskos, pipirų ir šiek tiek pakaitiname. Galima patiekti ir šiame etape.
  6. 6. Nėra būtina: Po to keptuvėje apkepiname krevetes bei vieną pievagrybį, supjaustytą riekelėmis.
  7. 7. Dedame į dubenį su sriuba po dvi riekeles keptų pievagrybių bei po dvi krevetes. Arba galima papuošti pagal savo norus. Skanaujame!
Skani žuvienė iš karpio galvos
(3)
Guliašo sriuba su kiauliena ir bulvėmis
(30)
Lietuviška pupelių sriuba su pomidorais
(5)
Perlinių kruopų sriuba su grybais
(1)