Veganiška trinta moliūgų ir lęšių sriuba su kokosų pienu

2025-03-25 Autorius oSkanu.lt

Veganiška trinta moliūgų ir lęšių sriuba su kokosų pienu
Gamindama šią trintą veganišką sriuba su moliūgais ir raudonaisiais lęšiais, daržoves pakepinau su vegan block (man šis dalykas labai patinka, tai nuostabi sviesto alternatyva, kurią galiu rekomenduoti ne tik veganiškos virtuvės gerbėjams. Po to kai sutryniau sriubą, dar ją pagardinau brandintu čederio skonio gaminiu. Sriubos suvalgiau daug, nes skonis buvo nuostabus. Būtinai pabandykite pasigaminti, net jei nesate veganas, o tiesiog mėgstate įvairias skanias sriubas! 

Galimos ingredientų alternatyvos 

Jei neturite kai kurių ingredientų po ranka, nesijaudinkite – šis receptas puikiai prisitaiko prie įvairių variacijų: 

  • Vietoje raudonųjų lęšių galite naudoti geltonuosius arba žaliuosius lęšius, tačiau tuomet gali keistis virimo laikas.
  • Jei neturite "vegan block", galite naudoti kokosų aliejų arba kitus augalinius aliejus.
  • Kokosų pieną galima pakeisti migdolų, avižų ar sojų pienu, tačiau tuomet sriuba bus mažiau kremiška.
  • Vietoje brandintu čederio skonio gaminio galite naudoti mitybines mielių dribsnius, kurie taip pat suteiks sūrio skonio.
  • Čili pipirus galima pakeisti paprika arba visai praleisti, jei nemėgstate aštraus skonio.


Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Norėdami išgauti intensyvesnį moliūgų skonį, galite juos prieš dedant į sriubą kepti orkaitėje apie 20 minučių, kol jie suminkštės ir karamelizuosis.
  • Sriubos konsistenciją galite reguliuoti pagal savo skonį – jei mėgstate tirštesnę sriubą, dėkite daugiau lęšių, jei skystesnę – įpilkite daugiau skysčio.
  • Lęšius galite iš anksto pamirkyti vandenyje apie 30 minučių, taip jie greičiau išvirs ir bus lengviau virškinami.
  • Prieskonius galite keisti pagal savo skonį – puikiai tinka karis, kuminas, ciberžolė ar šviežias imbiero šaknis.

Ingredientai

    • moliūgas: 300 gramų
    • raudonieji lęšiai: 4 valgomųjų šaukštų
    • vegan block: 1 valgomojo šaukšto (veganiška sviesto alternatyva)
    • svogūnai: 1
    • morkos: 1
    • česnakas: 1 skiltelės
    • čili pipirai: 0,5
    • druska: pagal skonį
    • juodieji pipirai: žiupsnio
    • lauro lapai: 2
    • kokosų pienas: 200 mililitrų
    • vanduo: 300 mililitrų
    • veganiškas brandintas čederio skonio gaminys: 50 gramų (veganiška fermentio sūrio alternatyva)
    • moliūgų sėklos (sriubos pabarstymui, jeigu norisi)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradėkite nuo daržovių paruošimo – kruopščiai nulupkite moliūgą, morką ir svogūną.
  2. 2. Moliūgą supjaustote nedideliais vienodo dydžio kubeliais, kad jie vienodai išvirtų.
  3. 3. Morkas sutarkuojate stambia tarka arba supjaustote plonomis riekelėmis.
  4. 4. Smulkiai sukapojate svogūną, česnaką ir čili pipirą.
  5. 5. Vidutinio dydžio puode ištirpinkite veganišką sviesto alternatyvą ant vidutinės kaitros.
  6. 6. Į ištirpintą veganišką sviestą įdedame supjaustytą svogūną ir kepinate apie 3-4 minutes, kol jis taps skaidrus.
  7. 7. Tuomet įdedate česnaką ir čili, pamaišote ir kepinate dar minutę, kol pasklinda aromatas.
  8. 8. Supilkite supjaustytą moliūgą ir morkas, viską gerai išmaišykite.
  9. 9. Daržoves reikia pakepinti apie 5 minutes, retkarčiais pamaišant.
  10. 10. Įberkite raudonuosius lęšius ir viską dar kartą gerai išmaišykite.
  11. 11. Įdėkite lauro lapus, įberkite druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį.
  12. 12. Užpilate kokosų pienu ir vandeniu, uždenkite puodą ir užviriate.
  13. 13. Sumažinus kaitrą, sriubą virkite apie 20 minučių arba kol moliūgai ir lęšiai visiškai suminkštės.
  14. 14. Nuėmus nuo ugnies, išimkite lauro lapus.
  15. 15. Sriubą sutrinate elektriniu trintuvu iki vientisos kreminės konsistencijos.
  16. 16. Į trintą sriubą įdėkite sutarkuotą veganišką čederio skonio gaminį ir ant silpnos ugnies kaitinkite, kol jis ištirps.
  17. 17. Sriubą ragaukite ir, jei reikia, pridėkite daugiau prieskonių pagal skonį.
  18. 18. Karštą sriubą padalinkite į keturis dubenėlius.
  19. 19. Ant viršaus užbarstykite skrudintas moliūgų sėklas, kurios suteiks malonų traškumą.
  20. 20. Patiekite iškart, kol sriuba dar karšta, ir mėgaukitės šiuo nuostabiu veganišku patiekalu.

Jive

Naudingas
(0)
O kada dėti raudonuosius lęšius ?
Atsakyti

Atsakinėjama į Komentarą

Paprasta žuvienė su perlinėmis kruopomis iš lašišos rinkinio ar dalių
(6)
Mėsos troškinys - guliašo sriuba ant laužo
(2)
Aštri kopūstų sriuba su vištiena 🌶
(1)
Ramenas sriuba (Ramen) - su jautiena ir kvietiniais makaronais
(1)