Gamindama šią trintą veganišką sriuba su moliūgais ir raudonaisiais lęšiais, daržoves pakepinau su vegan block (man šis dalykas labai patinka, tai nuostabi sviesto alternatyva, kurią galiu rekomenduoti ne tik veganiškos virtuvės gerbėjams. Po to kai sutryniau sriubą, dar ją pagardinau brandintu čederio skonio gaminiu. Sriubos suvalgiau daug, nes skonis buvo nuostabus. Būtinai pabandykite pasigaminti, net jei nesate veganas, o tiesiog mėgstate įvairias skanias sriubas!
Galimos ingredientų alternatyvos
Jei neturite kai kurių ingredientų po ranka, nesijaudinkite – šis receptas puikiai prisitaiko prie įvairių variacijų:
- Vietoje raudonųjų lęšių galite naudoti geltonuosius arba žaliuosius lęšius, tačiau tuomet gali keistis virimo laikas.
- Jei neturite "vegan block", galite naudoti kokosų aliejų arba kitus augalinius aliejus.
- Kokosų pieną galima pakeisti migdolų, avižų ar sojų pienu, tačiau tuomet sriuba bus mažiau kremiška.
- Vietoje brandintu čederio skonio gaminio galite naudoti mitybines mielių dribsnius, kurie taip pat suteiks sūrio skonio.
- Čili pipirus galima pakeisti paprika arba visai praleisti, jei nemėgstate aštraus skonio.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Norėdami išgauti intensyvesnį moliūgų skonį, galite juos prieš dedant į sriubą kepti orkaitėje apie 20 minučių, kol jie suminkštės ir karamelizuosis.
- Sriubos konsistenciją galite reguliuoti pagal savo skonį – jei mėgstate tirštesnę sriubą, dėkite daugiau lęšių, jei skystesnę – įpilkite daugiau skysčio.
- Lęšius galite iš anksto pamirkyti vandenyje apie 30 minučių, taip jie greičiau išvirs ir bus lengviau virškinami.
- Prieskonius galite keisti pagal savo skonį – puikiai tinka karis, kuminas, ciberžolė ar šviežias imbiero šaknis.
Jive
Atsakyti