Pieniška žvaigdučių sriuba

Autorius apie receptą

Pieniška sriuba su makaronų žvaigždutėmis - tai vienas iš pačių mėgstamiausių mano vaikystės patiekalų.🙂 Mano močiutė labai dažnai virdavo tokią sriubą, tik aš pasigardindavau sriubą cukrumi, o močiutė – druska. Vietoj žvaigždučių dar kartais naudodavo raidelių formos makaronus. O tas makaronines raideles būdavo visai įdomu gaudyti sriuboje. 

Perskaičius receptą gali iškilti klausimas - kodėl recepte nenurodžiau tikslaus pieno kiekio. Aš mėgstu įsipilti tiek pieno, kiek man norisi, dėl to recepte nurodžiau tik apytikslį pieno kiekį - priklausomai kas kiek mėgsta. Pieną į šią sriubą galite pilti ir virimo pabaigoje. Pieniškai sriubai iš tikrųjų tinka bet kokie smulkesni makaronai, tad naudokite savo mėgstamiausius!

Einame gaminti! 😉

Ingredientai

    • vanduo: 0,5 litro
    • žvaigždutės formos makaronai: 200 gramų
    • pienas: 0,5-1 litro
    • druska

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia vandenį supilame į puodą ir užverdame.
  2. 2. Po to suberiame makaronus ir verdame maždaug 10-12 minučių, kol makaronai suminkštėja, pagardiname druska.
  3. 3. Išjungiame ugnį, uždengiame puodą ir paliekame makaronus kelias minutes šiek tiek išbrinkti.
  4. 4. Makaronus sudedame į dubenėlius, užpilame norimu kiekiu pieno ir skanaujame!
  5. 5. Jei reikia papildomai įsidedame druskos arba cukraus.
  6. 6. Patarimas: Sriuba labai skani tiek saldi, tiek sūresnė.
  7. 7. Rekomendacija: Daugiau sriubų receptų rasite: Sriubos.
Pieniška žvaigdučių sriuba
Pieniška žvaigdučių sriuba

Atsiliepimai

Sriuba su antienos krūtinėle ir krevetėmis
(2)
Pupelių sriuba su vištiena
(1)
Raudonųjų lęšių sriuba su morkomis
(4)
Ramen sriuba su antiena su Noodles makaronais ir virtais kiaušiniais
(4)
Midijų sriuba su kokoso pienu ir kario prieskoniais
(1)
Vištienos ir RAMEN makaronų sriuba
(2)