Kai tik turiu daug pomidorų savo virtuvėje, prasideda klausimas ką iš jų būtų galima pagaminti. Praėjusiais metais mano virtuvėje karaliavo įdaryti pomidorai, o šiais metais valdo įvairiausios pomidorinės sriubos. Šį kartą išmėginau pomidorų ir lęšių kombinaciją, kuri fantastiškai patiko ir tikrai bus naudojama dar ne vieną kartą.
1. Pirmiausia lęšius išvirkite nesūdytame vandenyje.
2. Pomidorus nuplikykite, nulupkite ir susmulkinkite.
3. Dideliame puode įkaitinkite aliejų ir apkepkite susmulkintus svogūnus, česnaką ir morką.
4. Supilkite lęšius ir susmulkintus pomidorus. Pagardinkite druska ir pipirais. Užpilkite sultiniu ir virkite ant nedidelės kaitros maždaug 20 minučių.
5. Tuomet sutrinkite sriubą blenderiu iki norimos konsistencijos (aš šį kartą netryniau iki visiškos tyrės).
6. Patiekite su grietine, pabarstykite kapotais žalumynais. Skanaukite!
Atsakinėjama į Komentarą