Naminis Ramen su vištiena, ryžių makaronais ir pievagrybiais

2024-10-24 Autorius mitybosdienorastis

Naminis Ramen su vištiena, ryžių makaronais ir pievagrybiais
Šis ramenas su vištiena ir marinuotais kiaušiniais – kvapnus ir sotus patiekalas, kuriame puikiai dera skirtingi skoniai ir tekstūros. Švelniai prieskoniais pagardinta vištiena, kepti pievagrybiai, švieži svogūnų laiškai ir aštrus čili pipiro akcentas sukuria aromatingą derinį, o minkšti, marinuoti kiaušiniai prideda sodrumo. Jūros dumbliai ir šviežios petražolės praturtina patiekalą gaivumu. Šiltas ir aromatingas sultinys apgaubia visus ingredientus, apsemdamas minkštus makaronus. Tai ideali rameno dubenėlio variacija, kuri sušildys ir pamaitins tiek kūną, tiek sielą.

Redaktorės Vaidos komentaras - dubenėlis šiltos sriubos yra vienas geresnių dalykų, ypač šaltą dieną. Labai rekomenduoju pasigaminti dubenėlį gardaus rameno. Vietoj vištienos naudokite jautieną ar kiaulieną, įdėkite paprikų, naudokite kitus prieskonius. Pritaikykite savo skoniui.

Ingredientai

    • Vištienos šlaunelių mėsa: 200 g
    • Aliejus: šlakelis, kepimui
    • Druska: pagal skonį
    • Pipirai: pagal skonį 
    • Saldžiosios malta paprika: pagal skonį
    • Natūralus vištienos arba daržovių sultinys
    • Pievagrybiai: 3-4 vnt.
    • Jūros dumblių lapai: 1 vnt.
    • Marinuoti kiaušiniai: 2 vnt (marinuoti nebūtina, bet skaniau)
    • Ryžių makaronai: pusė pakuotės (90 g)
    • Šviežios petražolės: kelios šakelės
    • Svogūnų laiškai: keli
    • Čili pipiras: pagal skonį (nebūtina)
    Kiaušinių marinavimui:
    • Sojos padažas: 6 valg. š.
    • Vanduo:  2 valg. š (šiltas)
    • Cukrus: 1 valg. š.
    • Ryžių actas: 1 valg. š.

    Recepto paruošimas

  1. 1. Kiaušinius virti 7 min, tada užpilti šaltu vandeniu ir palikti atvėsti (jeigu nenorite marinuoti, pereikite prie trečio žingsnio).
  2. 2. Aukštesniame inde (pavyzdžiui stiklainyje) sumaišyti soją, vandenį, actą, cukrų. Išmaišyti ir panardinti nuluptus kiaušinius. Dėti į šaldytuvą bent 2 val.
  3. 3. Supjaustyti vištienos šlaunelių mėsą, pabarstyti prieskoniais, apkepti keptuvėje kartu su šlakeliu aliejaus.
  4. 4. Susmulkinti pievagrybius ir juos pakepinti.
  5. 5. Susmulkinti svogūnų laiškus, petražoles, čili pipirą, sukarpyti jūros dumblių lapą.
  6. 6. Sultinį pašildyti puode iki užvirimo.
  7. 7. Makaronus išvirti pagal gamintojo nurodymus ant pakuotės.
  8. 8. Į dubenį dėti makaronų, užpilame sultinio (turi apsemti makaronus)
  9. 9. Išdėlioti vištieną, kiaušinius (perpjautus pusiau), pievagrybius, jūros dumblius, petražoles, svogūnų laiškus. Pagardinti čili prieskoniais.
Naminis Ramen su vištiena, ryžių makaronais ir pievagrybiais
Recepto autorius mitybosdienorastis
Trinta kumpio kaulo sriuba
(1)
Vengriška tiršta guliašinė sriuba su jautiena
(11)