Prisimenu kaip nemėgau sriubų vaikystėje ir kokį didelį džiaugsmą jos atneša dabar! Tikriausiai daugumai vaikų sriuba būdavo labiau nelaimė.
Po to laiko, kai išsikrausčiau gyventi atskirai nuo tėvų turėjo praeiti nemažai laiko, kad sukiltų noras eksperimentuoti ir iš naujo atrasti sriubų skonį!
Na ir be abejonės norėčiau papasakoti apie burokėlių su šonkauliukais receptą. Aš virdama šią sriubą dedu 300 gramų šonkauliukų, bet jei norisi, kad būtų sočiau kartais dedu ir daugiau. O visa kita yra be galo paprasta! Išbandykite ir Jūs. 😊
Galimos ingredientų alternatyvos
- Nors tradiciniame recepte naudojami šonkauliukai, galite juos pakeisti jautienos, vištienos arba kalakutienos gabaliukais. Jei ieškote vegetariško varianto, mėsą galite pakeisti pupelėmis arba avinžirniais, kurie suteiks patiekalui sotumo.
- Vietoje marinuotų burokėlių galima naudoti šviežius burokėlius, tačiau tuomet reikės ilgesnio virimo laiko (apie 40 minučių) ir papildomai įdėti citrinos sulčių ar obuolių acto, kad gautumėte tą malonią rūgštelę.
- Ryžius galite pakeisti perlinėmis kruopomis, grikiais arba net makaronais - kiekvienas variantas suteiks sriubai skirtingą tekstūrą ir skonį.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Kad barščiai būtų ypač skanūs, rekomenduoju šonkauliukus prieš verdant apkepinti keptuvėje iš visų pusių - tai suteiks sodresnį skonį visai sriubai. Jei turite laiko, virkite šonkauliukus ilgiau (apie 30-40 minučių) prieš įdedant daržoves - mėsa bus minkštesnė, o sultinys sodresnis.
- Marinuotus burokėlius geriausia dėti pačioje virimo pabaigoje, kad išlaikytumėte jų spalvą ir vitaminų kiekį. Jei mėgstate sodresnį burokėlių skonį, galite įpilti šiek tiek marinato iš burokėlių stiklainio.
- Prieskonius galite parinkti pagal savo skonį - kai kurie mėgsta pridėti juodųjų pipirų, česnako arba kalendros sėklų.
Ramunė Mačiulskienė
Atsakyti
Vaida