Kai už lango būna karšta, tai man asmeniškai visiškai nieko nesinori, tik šaltų sriubų.
Šįkart pasidalinsiu fantastišku marinuotų burokėlių šaltibarščių receptu su pienu jogurtu, kurie gaminami be kefyro.
Kai pirmą kartą atvažiavau gyventi į Angliją, tais laikais nebūdavo lietuviškų parduotuvių pas mus ir itin ilgėdavomės tokių produktų kaip varškės sūreliai, juoda duona ir kefyras... Šiomis dienomis, jau įmanoma nusipirkti šių produktų ne tik lietuviškoje parduotuvėje, bet ir lenkų arba net anglų prekybos centre. Tai va, anais laikais, kai kefyras nebuvo lengvai pasiekiamas dalykas, o šaltibarščių vis norėdavosi, mes kelios lietuvaitės buvom atradusios gudrybę kuo pakeisti kefyrą. Nusipirkdavome graikiško jogurto ir praskiesdavome pienu. Būdavo labai skanu. Todėl ir dabar prisiminusi senus laikus noriu pasidalinti šiuo labai geru receptu. Išmėginkite, o išbandę - komentaruose būtinai pasidalinkite savo mintimis ar patiko.
Galimos ingredientų alternatyvos
Šis receptas yra labai lankstus ir leidžia eksperimentuoti su ingredientais:
- Vietoje graikiško jogurto galima naudoti natūralų jogurtą arba pasukų jogurtą.
- Jei neturite marinuotų burokėlių, galite naudoti virtus burokėlius, įpilant šiek tiek citrinos sulčių arba obuolių acto rūgštumui suteikti.
- Ilgavaisius agurkus galima pakeisti trumpavaisiais agurkais.
- Šviežius krapus galima pakeisti džiovintais (naudoti mažesnį kiekį) arba pridėti šiek tiek svogūnų laiškų.
- Galima naudoti neriebų pieną arba augalinį pieną (pavyzdžiui, migdolų ar avižų), tačiau tai šiek tiek pakeis skonį.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Geriausias skonis gaunamas, kai šaltibarščiai bent kelias valandas pastovi šaldytuve.
- Jei mėgstate tirštesnius šaltibarščius, galite naudoti daugiau jogurto ir mažiau pieno.
- Geriausia naudoti šviežiai virtus kiaušinius, dar šiltus juos nulupus lengviau.
- Patiekiant galima papuošti papildomais šviežiais krapais ir griežinėliu kietai virto kiaušinio.
Atsakinėjama į Komentarą