Kreminė trinta bulvių-česnakų sriuba su mėlynojo pelėsio sūriu ir skrudintu šonine

2024-12-03 Autorius Indrė - gaminu_sau

Kreminė trinta bulvių-česnakų sriuba su mėlynojo pelėsio sūriu ir skrudintu šonine
Ši kreminė bulvių-česnakų sriuba yra puikus pasirinkimas šaltoms dienoms, kai norisi šilto ir sotaus patiekalo. Derinant keptas bulves, karamelizuotus svogūnus ir skrudintus česnakus, gaunamas gilus ir aromatingas skonis, o grietinėlė suteikia sriubai švelnumo ir kreminės tekstūros. Patiekiant su mėlynojo pelėsio sūriu, skrudinta šonine ir šviežiais krapais, ši sriuba tampa tikru gurmanišku malonumu.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Bulvės: vietoj įprastų bulvių galite naudoti saldžiąsias bulves, kurios suteiks sriubai saldumo ir papildomų maistinių medžiagų.
  • Vištienos sultinys: norėdami vegetariškos versijos, pakeiskite vištienos sultinį daržovių sultiniu.
  • Grietinėlė: jei norite lengvesnės sriubos, naudokite mažiau riebią grietinėlę arba augalinę grietinėlę, pavyzdžiui, sojų ar avižų.
  • Mėlynojo pelėsio sūris: galite pakeisti feta, parmezano ar kitu mėgstamu sūriu arba visai nenaudoti, jei norite mažiau kaloringo varianto.
  • Skrudinta šoninė: vietoj šoninės tinka skrudinti duonos skrebučiai arba skrudinti riešutai, pavyzdžiui, migdolai ar lazdyno riešutai, kurie suteiks traškumo.

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Kepant daržoves orkaitėje, užtikrinkite, kad jos būtų tolygiai paskirstytos vienu sluoksniu, kad keptų vienodai ir įgautų auksinę spalvą.
  • Skrudindami česnakus, stebėkite, kad jie neperkeptų, nes perdegę česnakai gali suteikti kartumo.
  • Jei neturite trintuvo, galite naudoti bulvių grūstuvą, tačiau sriubos tekstūra bus mažiau vientisa.
  • Norėdami suteikti sriubai papildomo skonio, galite pridėti šlakelį baltojo vyno prieš dedant sultinį ir leisti jam šiek tiek nugaruoti.

Kalorijos

Visa sriuba turi apie 2400 kcal, taigi viena porcija (be papildomų priedų) – apie 400 kcal. 

Ingredientai

    • Bulvės: 6 didesnės
    • Svogūnas: 1 didelis
    • Česnakų galvos: 4-5
    • Vištienos sultinys: 700 ml
    • Grietinėlė: 250 ml
    • Druska ir pipirai: pagal skonį
    • Čiobreliai ir rozmarinas: pagal skonį
    • Alyvuogių aliejus: 3 v.š.
    Patiekimui:
    • Mėlynojo pelėsio sūris: pagal skonį
    • Skrudinta šoninė: pagal skonį
    • Švieži krapai: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Įkaitinkite orkaitę iki 200°C. Kepimo indą švelniai ištepkite sviestu.
  2. 2. Nulupkite bulves ir supjaustykite jas didesniais kubeliais. Svogūną nulupkite ir susmulkinkite stambiais gabalėliais.
  3. 3. Nuo česnakų galvų viršūnėlių nupjaukite ploną sluoksnį, kad matytųsi skiltelės.
  4. 4. Sudėkite bulves, svogūnus ir česnakus į kepimo indą. Apibarstykite čiobreliais ir rozmarinais, užpilkite alyvuogių aliejumi.
  5. 5. Kepkite orkaitėje apie 25 minutes.
  6. 6. Po to uždenkite folija ir tęskite kepimą dar 20 minučių, kol daržovės taps minkštos ir lengvai paruduos.
  7. 7. Iškepusias daržoves perkelkite į didelį puodą. Išspauskite minkštą česnakų masę iš galvų ir pridėkite prie daržovių.
  8. 8. Supilkite vištienos sultinį ir grietinėlę. Naudodami trintuvą, sutrinkite sriubą iki visiškai kreminės tekstūros.
  9. 9. Puodą statykite ant vidutinės ugnies ir kaitinkite sriubą, kol ji pradės švelniai burbuliuoti. Paragaukite ir, jei reikia, papildykite druska bei pipirais.
  10. 10. Supilkite sriubą į dubenėlius, papuoškite mėlynojo pelėsio sūrio gabalėliais, skrudinta šonine ir šviežiais krapais.
  11. 11. Patiekite karštą ir mėgaukitės švelnia tekstūra bei sodriu skoniu.


Receptų autorė gaminu_sau
Tobula trinta pomidorų sriuba
(2)
Pupelių sriuba su dešrelėmis
(2)
Keptų pomidorų ir pupelių sriuba su ančiuviais
(1)
Pomidorinė sriuba su lęšiais
(1)
Daržovių sriuba su grybais
(3)