Kopūstų ir šparaginių pupelių sriuba žiemai

2022-04-26 Autorius oSkanu.lt

Kopūstų ir šparaginių pupelių sriuba žiemai
Tokia kopūstų ir šparaginių pupelių sriuba yra viena iš tų sriubų žiemai, kurias privalau gaminti kasmet! Derinys gal kiek neįprastas, bet turiu pripažinti, kad savyje "sudera" tiesiog idealiai. Kad ir kiek prigaminčiau, dažniausiai pavasario net nesugeba sulaukti, nes šeima suvalgo labai greitai. Pamėginkite ir Jūs pasigaminti pagal šį receptą, gal ir Jūsų šeimoje tai taps vienu iš geriausių receptų, kategorijoje "atsargos žiemai". :)

Ingredientai

    • kopūstų: 2 kilogramų
    • morkų: 3-4
    • šparaginių pupelių: 1 kilogramo
    • svogūnų: 1 
    • česnako: 2 skiltelių
    • druskos: 2 valgomųjų šaukštų
    • cukraus: 2 valgomųjų šaukštų
    • kmynų: 1 arbatinio šaukštelio
    • mėgstamų prieskonių žalumynų: 1 didelės saujos
    • aliejaus: 250 mililitrų
    • vandens: 1 litro
    • laurų lapų: 4
    • kvapiųjų pipirų: žiupsnelio
    • acto: 2 valgomųjų šaukštų (nėra būtina)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia nuluptus svogūną, česnakus, morkas ir kopūstus smulkiai supjaustome.
  2. 2. Žalumynus nuplauname ir taip pat susmulkiname.
  3. 3. Puode įkaitiname aliejų, suberiame svogūnus, česnakus ir morkas, apkepame.
  4. 4. Tuomet sudedame kopūstus ir pjaustytas šparagines pupeles, suberiame prieskonius, pagardiname druska, cukrumi, įpilame vandens, kad daržovės būtų apsemtos, ir maišydami kaitiname ant mažos kaitros maždaug 20-30 minučių.
  5. 5. Baigdami troškinti sumetame žalumynus. Paragaujame, jeigu trūksta, įberiame dar druskos, kas mėgstate aštriau, galite šliūkštelėti ir kelis šaukštus acto.
  6. 6. Karštas daržoves sukrečiame į švarius stiklainius, pridengiame dangteliais ir dedame į puodą su vandeniu. Kaitiname maždaug 20-30 minučių.
  7. 7. Po to sandariai uždarome. Laikome vėsiai. Skanaus! :)
Korėjietiški burokėliai
(6)