Autorius apie receptą
Ši trinta pievagrybių sriuba su grietinėle yra šiltas ir jaukus patiekalas, puikiai tinkantis tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. Sriuba yra gausi skonių ir aromatų, o grietinėlė suteikia jai švelnumo bei kremiškumo.
Autorės komentaras - aš labai mėgstu įvairiausias sriubas paruoštas su grietinėle. Jos būna lengvo ir švelnaus skonio. Ne išimtis ir ši trinta pievagrybių sriuba. Ji gaunasi fantastiška ir tikrai man pati skaniausia, o ją paruošti tikrai pavyks net virtuvės naujokui. Dar didžiulis jos privalumas tas, kad ir ingredientai yra labai paprasti ir pas daugumą randami iškart namuose. Na, o jei namuose nepavyks rasti, tai artimiausioje parduotuvėje tikrai atrasite be didelio vargo. Būtinai pamėginkite pasigaminti.
Reklama
Galimos ingredientų alternatyvos Jei ieškote įvairovės ar neturite kai kurių ingredientų, galite naudoti šias alternatyvas:
- Vietoje paprastų pievagrybių galite rinktis rudmėses ar baravykus, kurie suteiks intensyvesnį, sodresnį skonį.
- Sultinį galite naudoti tiek daržovių, tiek vištienos ar jautienos – priklausomai nuo jūsų skonių preferencijų.
- Grietinėlę galima pakeisti kokosų pienu (veganiška opcija) arba tirštu graikišku jogurtu.
- Vietoje sviesto tinka ir kokosų aliejus, ypač jei norite lengvesnės, veganiškos versijos.
- Petražoles galima pakeisti krapais, bazilikais ar čiobreliais, suteikiant sriubai naujų aromatinių niuansų.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Norėdami išgauti intensyvesnį pievagrybių skonį, prieš virdami sriubą, grybus paskrudinkite sausoje keptuvėje.
- Jei mėgstate tirštesnę sriubą, naudokite mažiau skysčio arba padidinkite miltų kiekį.
- Grietinėlę į sriubą pilkite tik prieš pat patiekimą, kad ji neužvirtų ir neatsiskirtų.
- Papildomas skonis: prieš kepinimą, pievagrybius galite apšlakstyti baltuoju vynu ar citrinos sultimis.
- Maišydami sriubą trintuvu, darykite tai etapais, kad išvengtumėte karšto skysčio taškymosi.
Atsiliepimai
Violeta
Atsakyti
Vida
Atsakyti
Ren
Atsakyti