Ši trinta pievagrybių sriuba su grietinėle yra šiltas ir jaukus patiekalas, puikiai tinkantis tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. Sriuba yra gausi skonių ir aromatų, o grietinėlė suteikia jai švelnumo bei kremiškumo.
Autorės komentaras - aš labai mėgstu įvairiausias sriubas paruoštas su grietinėle. Jos būna lengvo ir švelnaus skonio. Ne išimtis ir ši trinta pievagrybių sriuba. Ji gaunasi fantastiška ir tikrai man pati skaniausia, o ją paruošti tikrai pavyks net virtuvės naujokui. Dar didžiulis jos privalumas tas, kad ir ingredientai yra labai paprasti ir pas daugumą randami iškart namuose. Na, o jei namuose nepavyks rasti, tai artimiausioje parduotuvėje tikrai atrasite be didelio vargo. Būtinai pamėginkite pasigaminti.
Galimos ingredientų alternatyvos
Jei ieškote įvairovės ar neturite kai kurių ingredientų, galite naudoti šias alternatyvas:
- Vietoje paprastų pievagrybių galite rinktis rudmėses ar baravykus, kurie suteiks intensyvesnį, sodresnį skonį.
- Sultinį galite naudoti tiek daržovių, tiek vištienos ar jautienos – priklausomai nuo jūsų skonių preferencijų.
- Grietinėlę galima pakeisti kokosų pienu (veganiška opcija) arba tirštu graikišku jogurtu.
- Vietoje sviesto tinka ir kokosų aliejus, ypač jei norite lengvesnės, veganiškos versijos.
- Petražoles galima pakeisti krapais, bazilikais ar čiobreliais, suteikiant sriubai naujų aromatinių niuansų.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Norėdami išgauti intensyvesnį pievagrybių skonį, prieš virdami sriubą, grybus paskrudinkite sausoje keptuvėje.
- Jei mėgstate tirštesnę sriubą, naudokite mažiau skysčio arba padidinkite miltų kiekį.
- Grietinėlę į sriubą pilkite tik prieš pat patiekimą, kad ji neužvirtų ir neatsiskirtų.
- Papildomas skonis: prieš kepinimą, pievagrybius galite apšlakstyti baltuoju vynu ar citrinos sultimis.
- Maišydami sriubą trintuvu, darykite tai etapais, kad išvengtumėte karšto skysčio taškymosi.
Violeta
Atsakyti
Vida
Atsakyti