Aštri trinta pomidorų sriuba su cukinijomis

2024-01-09 Autorius braske_ir_pipirai

Aštri trinta pomidorų sriuba su cukinijomis
Aštri trinta pomidorų ir cukinijų sriuba – tai puikus pasirinkimas tiems, kurie mėgsta ryškius ir intensyvius skonius. Šioje sriuboje susilieja sultingi, saulėje prinokę pomidorai su švelniai saldžiomis cukinijomis. Pomidorų rūgštelė dera su cukinijų kremiškumu, o čili dribsniai ir česnakai prideda malonaus aštrumo.
Šis patiekalas atgaivina skonio receptorius, tad puikiai tinka kai norisi kažko neįprasto ir įsimintino. Patiekiama su traškia duona ši sriuba tampa tobulu pasirinkimu tiek vėsiems vasaros vakarams, tiek rudens vakarui.

Autorės komentaras - sutrintą sriubą perkošus per sietelį, sriuba bus dar kremiškesnė.

Redakcijos komentaras - į sriubą, prieš ją sutrinant, galite įdėti šiek tiek savo mėgstamo tarkuoto sūrio, tai pridės dar papildomų skonio natų. 

Ingredientai

    • Pomidorai: 5-6 vnt.
    • Raudonoji paprika: 2 vnt.
    • Cukinija: 1 vnt.
    • Svogūnai: 2 vnt.
    • Čili dribsniai: pagal skonį
    • Česnakas: 5-7 skiltelės
    • Alyvuogių aliejus: 3 valg.š.
    • Druska, pipirai, bazilikai, rūkytos paprikos milteliai: pagal skonį
    • Grietinėlė: 200 ml g
    • Cukrus: 1 a.š.

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pomidorus, paprikas, cukinijas, svogūnus ir čili supjaustyti vidutinio dydžio gabaliukais ir paskleisti kepimo skardoje.
  2. 2. Ant daržovių pilti aliejaus, suberti prieskonius ir viską gerai išmaišyti.
  3. 3. Orkaitę įkaitinti iki 180C ir daržoves kepti apie 40min.
  4. 4. Iškepusias daržoves perkelti į kokteilinę, įspausti česnakus ir viską sutrinti.
  5. 5. Trintą sriubą pagardinti cukrumi ir įpilti grietinėlės. Išmaišyti. Gardu patiekti su skrudintos duonos rieke.
Pievagrybių ir mėsos kukulių sriuba su grietinėle
(1)
Trinta kreminė svogūnų sriuba
(3)
Pupelių sriuba su vištiena
(1)
Trinta šampinjonų sriuba su pienu ir grietinėle
(2)