Trintų bulvių sriuba su mėsos kukuliais ir ryžiais

2024-11-16 Autorius 1001 receptas

Trintų bulvių sriuba su mėsos kukuliais ir ryžiais
Trintų bulvių sriuba su mėsos kukuliais ir ryžiais – tai sotus ir maistingas patiekalas, puikiai tinkantis šeimos vakarienei. Ši sriuba sujungia kreminę bulvių tekstūrą, sultingus mėsos kukulius ir minkštus ryžius, sukurdama harmoniją tarp skonių ir tekstūrų. Be to, sriuba yra pakankamai soti, kad galėtų pakeisti dviejų patiekalų vakarienę.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Malta mėsa: vietoj kiaulienos ar jautienos galite naudoti vištienos faršą arba kalakutienos faršą, kad sumažintumėte riebalų kiekį.
  • Džiūvėsėliai: juos galima pakeisti smulkintais avižiniais dribsniais arba maltais migdolais, suteikiant papildomo skonio.
  • Grietinėlė: vietoj 12% grietinėlės galite naudoti kokosų pieną, jei norite suteikti sriubai egzotiškesnį skonį arba sumažinti pieno produktų kiekį.

Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Norėdami, kad mėsos kukuliai būtų sultingesni, prieš dedant juos į sriubą, trumpai apkepkite keptuvėje iki auksinės spalvos.
  • Jei norite intensyvesnio skonio, leiskite sriubai pastovėti 10–15 minučių po virimo – taip skoniai geriau susijungs.

Kalorijos

  • Bendras kalorijų kiekis: apie 1600 kcal
  • Kalorijos vienai porcijai: apie 400 kcal

Ingredientai

    • Malta mėsa: 400 g
    • Kiaušinis: 1 vnt.
    • Džiūvėsėliai: 2 šaukštai
    • Bulvės: 3 vnt.
    • Virti ryžiai: 200 g
    • Poras: 1 vnt.
    • Svogūnas: 1 vnt.
    • Petražolės: 0,5 ryšelio
    • Salieras: 1/4 šaknies
    • Krapai: pagal skonį
    • Grietinėlė (12%): 30 ml
    • Sultinys: 1 l
    • Druska: pagal skonį
    • Baltieji pipirai: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Malta mėsa pagardinama druska ir baltaisiais pipirais, įmušamas kiaušinis ir suberiami džiūvėsėliai.
  2. 2. Viskas gerai išmaišoma ir suformuojami nedideli kukuliai.
  3. 3. Paruošti kukuliai dedami į verdantį sultinį. Kai jie iškyla į paviršių, verdami dar 1 minutę, tuomet išimami ir atidedami į atskirą indą.
  4. 4. Keptuvėje įkaitinamas šlakelis aliejaus, kuriame pakepinami smulkiai supjaustyti svogūnas ir poras, kol suminkštėja.
  5. 5. Į verdantį sultinį sudedamos smulkiai pjaustytos bulvės, petražolės ir salieras. Po kelių minučių pridedami pakepinti svogūnai ir poras. Viskas verdama apie 60 minučių, kol daržovės visiškai suminkštėja.
  6. 6. Sriuba sutrinama trintuvu iki vientisos masės.
  7. 7. Į sriubą įmaišoma grietinėlė, pagal skonį pagardinama druska ir baltaisiais pipirais.
  8. 8. Patiekiama su virtais ryžiais, šviežiais krapais ir mėsos kukuliais.
  9. 9. Santrauka: Trintų bulvių sriuba su mėsos kukuliais ir ryžiais – tai puikus pasirinkimas norintiems sočios ir maistingos vakarienės. Kreminė sriubos tekstūra, sultingi mėsos kukuliai ir minkšti ryžiai sukuria harmoningą skonio derinį, kuris tikrai patiks visai šeimai.

Atsakinėjama į Komentarą

Pomidorinė kopūstų sriuba su vištiena
(4)
Voveraičių sriuba su mėsos kukuliais
(1)