Neseniai Jums rodžiau kaip pasigaminti rusišką žuvienę, o šiandien nusprendžiau parodyti kiek paprastesnį variantą, kurį atradau visai netikėtai viename žurnale. Ir jis mane labai sudomino, nes ingredientų jam reikia nedaug, o paruošimas tikrai paprastas. Ir išvada tokia - tai labai gardi bei aromatinga sriuba! Aš pati šį kartą dėjau 4 didelius šaukštus pomidorų padažo (nors originaliame recepte dedama mažiau) - sriuba gavosi pikantiškesnio skonio.
1. Pirmiausia plonais šiaudeliais supjaustykite bulves bei papriką, berkite į 2 litrus vandens ir virkite, kol suminkštėja.
2. Tuomet sudėkite gabalėliais supjaustytą žuvį bei virkite, kol išverda.
3. Tada smulkiai supjaustykite svogūną bei pakepinkite jį svieste arba aliejuje, kol gražiai pagelsta (keptų svogūnų skonį labai pagerina žiupsnelis druskos bei cukraus).
4. Supilkite pomidorų padažą bei sudėkite skiltelėmis supjaustytus pomidorus (prieš tai nuplikykite karštu vandeniu bei nulupkite odelę).
5. Viską išmaišykite bei dar kelias minutes pakepame.
6. Po to pilkite svogūnų bei pomidorų masę į sriubą.
7. Plona srovele supilkite išplaktą kiaušinį bei greitai maišykite, kad iš kiaušinio susidarytų siūliukai. Įberkite pipirų, įmeskite sultinio kubelį (arba kitų mėgstamų prieskonių).
8. Sriubą dar kartelį užvirinkite, galite įberti svogūnų laiškų bei krapų, patiekite su skrebučiais arba su skrudinta duona. Skanaukite!