Rusiška žuvienė su ryžiais ir daržovėmis

2024-01-18 Autorius oSkanu.lt

Rusiška žuvienė su ryžiais ir daržovėmis
Šį receptą jau labai seniai radau rusiškame portale ir ten ji buvo pavadinta "rusiška žuvienė su ryžiais ir daržovėmis". Nors, kad ir kaip karo akivaizdoje nenoriu rašyti tokio pavadinimo, bet šį kartą paliksiu, nes toks jau tikrasis jos pavadinimas.

O apie pačią sriubą, tai galiu pasakyti tik tiek, kad paskutiniu metu žuvienę verdu ganėtinai retai. Net gi rečiau, nei norėtųsi. O šis variantas gaunasi tikrai labai skanus ir nėra toks sunkiai paruošiamas, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio, tad drąsiai pamėginkite. :)

Ingredientai

    Sultiniui:
    • žuvis virimui (naudoju sterko galvą ir uodegą)
    • poro žali lapai
    • svogūnai: 1
    • pankoliai: 0,5
    • saliero stiebai
    • lauro lapai: 2
    • pipirai: kelių grūdelių
    • vanduo: 2,5-3 litrų
    Sriubai:
    • svogūnai: 0,5
    • morkos: 1
    • porai: 0,5
    • česnakas: 1 skiltelės
    • bulvės: 4
    • ryžiai: 2 valgomųjų šaukštų
    • čili pipirai: 1
    • sviestas: 1 valgomojo šaukšto
    • druska: pagal skonį
    • sriubos prieskoniai: 1 arbatinio šaukštelio
    • lauro lapai: 2
    • smulkinti krapai: 2 valgomųjų šaukštų
    • grietinė (jeigu norisi)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia sultiniui virti skirtus ingredientus sudėkite į puodą. Užkaiskite virti ant silpnos ugnies ir virkite maždaug 60-90 minučių.
  2. 2. Po to sultinį perkoškite.
  3. 3. Jei yra noro, žuvį, kuri virė galima nukaulinti ir mėsos gabaliukus sudėti į sultinį. Tai suteikia žuvienei dar daugiau skonio.
  4. 4. Daržoves nulupkite ir nuplaukite.
  5. 5. Morką sutarkuokite, česnaką, svogūną, porą, česnaką ir čili supjaustykite smulkiais gabaliukais.
  6. 6. Tada puode ištirpinkite sviestą.
  7. 7. Sudėkite smulkintas daržoves ir pakepinkite, kol šios suminkštės.
  8. 8. Suberkite ryžius, kubeliais supjaustytas bulves ir lauro lapus. Supilkite sultinį, pagardinkite druska ir sriubos prieskoniais. Virkite sriubą maždaug pusvalandį.
  9. 9. Suberkite išvirusius žuvies gabaliukus (tik atsargiai išrenkame visas ašakas) ir krapus. Išjunkite kaitrą.
  10. 10. Sriubą pilstykite į norimus dubenėlius. Jeigu norisi, pagardinkite šaukštu grietinės.
  11. 11. Patiekite ir skanaukite!
Trinta dviejų kopūstų sriuba
(1)
Harira - tradicinė marokietiška sriuba
(1)
Kvapni frikadelių sriuba su ryžiais
(22)
Lašišos sriuba arba thai vaikams
(4)