Tiršta grybų - pievagrybių sriuba su lydytu sūriu ir makaronais

2024-02-28 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Tiršta grybų - pievagrybių sriuba su lydytu sūriu ir makaronais
Tiršta grybų sriuba su pievagrybiais, lydytu sūriu ir makaronais yra puikus patiekalas, kuris sušildo ir džiugina bet kuriuo metų laiku. Ši sriuba pasižymi sodriu ir aromatingu grybų skoniu, kurį puikiai papildo kreminė lydyto sūrio tekstūra. Šis patiekalas idealiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei, o jo paruošimas yra greitas ir paprastas. Patiekiama karšta, šilta sriuba gali būti papildyta šviežiais žalumynais arba skrudintomis duonelėmis, kurios suteiks malonaus traškumo.

Autorės komentaras - kai jau orai vis labiau vėsta, aš vis dažniau stengiuosi gaminti karštas sriubas, nes jos labai sušildo. Nesvarbu kokia sriuba būna - tiršta, kreminė, netrinta ar su kruopomis - sriuba padės sušilti, bet tuo pačiu ir atgauti jėgas. Šį kartą jums pateikiu kreminės grybų sriubos receptą. Jei namie neturite miško grybų, kuo puikiausiai tiks ir pievagrybiai - aš ir pati juos naudojau.

Ingredientai

    • Pievagrybiai: 400 g
    • Lydytas sūris: 250 g
    • Svogūnai: 1 vnt.
    • Morkos: 2 vnt. (nedidelės)
    • Geltonos saldžiosios paprikos: 1 vnt.
    • Česnakai: 2 skiltelės
    • Smulkūs makaronai: 3 valg. š.
    • Vištienos sultinys: 1,5 l
    • Sviestas: 3 valg. š.
    • Miltai: 2 valg. š.
    • Druska: pagal skonį
    • Malti pipirai: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Daržoves nulupti ir susmulkinti.
  2. 2. Viską supjaustyti smulkiais kubeliais, morkas - sutarkuoti, o pievagrybius supjaustyti tiesiog griežinėliais.
  3. 3. Tuomet keptuvėje ištirpinti sviestą ir apkepinti daržoves bei grybus.
  4. 4. Kepinti kelias minutes ant lengvos kaitros, kol daržovės suminkštės. Pagardinti druska ir pipirais, dėti miltus bei gerai išmaišyti.
  5. 5. Į puodą sudėti kepintas daržoves ir makaronus, užpilti vištienos sultiniu ir virti maždaug 15-20 min.
  6. 6. Po to sudėti lydytą sūrelį bei gerai išmaišyti ir pakaitinti kelias minutes ant vidutinio kaitrumo.
  7. 7. Jeigu, atrodo, kad trūksta skonio - pagardinti papildomai druska ir pipirais.
Tiršta grybų - pievagrybių sriuba su lydytu sūriu ir makaronais
Daržovių sriuba su kokoso pienu
(1)
Charčio sriuba su kiaulienos faršu ir pupelėmis
(5)
Vengriška tiršta guliašinė sriuba su jautiena
(11)
Trinta pomidorų sriuba su vištiena
(5)