Daržovių sriuba su vištiena ir rūkytais kakliukais

Autorius apie receptą

Daržovių sriuba su vištiena ir rūkytais kakliukais – tai ypatingai aromatingas ir maistingas patiekalas, kuris puikiai tinka tiek pietums, tiek lengvai vakarienei. Ši sriuba išsiskiria subtiliu dūmo skoniu, kurį suteikia rūkyti vištienos kakliukai, bei švelnia tekstūra dėl pridėto kreminio sūrio. Tokia kombinacija suteikia tradicinei daržovių sriubai visiškai naują skonio atspalvį. Šis receptas dažnai mėgstamas šeimose dėl savo paprastumo ir maistingumo – jame dera tiek baltymai, tiek daržovių pluoštas, o kreminis sūris suteikia malonų tirštumą be miltų ar krakmolo.

Toks patiekalas itin tinka šaltuoju metų laiku, kai norisi šilto ir sotaus maisto, tačiau nepraradus sveikos mitybos principų. Rūkyti kakliukai į sriubą įneša gilumo, o vištiena ir daržovės – lengvumo ir subalansuoto maistinių medžiagų kiekio. Tai – puikus pavyzdys, kaip net iš paprastų ingredientų galima sukurti jaukų, pilnavertį patiekalą visai šeimai.
Reklama

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Šviežias kopūstas gali būti keičiamas Pekino kopūstu ar Savojos kopūstu, kurie pasižymi švelnesniu skoniu ir trumpesniu virimo laiku.
  • Šparagines pupeles galima pakeisti šaldytomis žaliomis pupelėmis arba cukinija, supjaustyta mažais gabalėliais.
  • Vištieną galima keisti kalakutiena arba liesa kiauliena, jei norima šiek tiek kitokio skonio.
  • Rūkytus vištienos kakliukus galima pakeisti rūkyta vištienos sparnelių mėsa ar net rūkytais šonkauliukais, tačiau tai pakeis skonio pobūdį.
  • Kreminį sūrį galima keisti rikota arba maskarponės sūriu, jei norima švelnesnio pieno produktų skonio.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Prieš verdant rūkyti kakliukai gali būti šiek tiek apkepinti sausoje keptuvėje, kad išsiskirtų daugiau dūmo skonio.
  • Kreminį sūrį reikėtų dėti pačioje virimo pabaigoje, kad jis nesutrauktų ir tolygiai ištirptų.
  • Jei naudojami šaldyti produktai (pvz., pupelės), juos prieš tai reikėtų nuplauti šiltu vandeniu.
  • Norint dar tirštesnės sriubos, galima įmaišyti šaukštą bulvių košės ar šaukštelį manų kruopų.
  • Sultinį galima papildyti lauro lapais ar keliais juodųjų pipirų žirneliais, kad aromatas būtų intensyvesnis.

Ingredientai

    • Šviežias kopūstas: 200 g
    • Šparaginės pupelės: 150 g
    • Vištiena (virtimui): 100 g
    • Rūkyti vištienos kakliukai: 150 g
    • Kreminis sūris: 60 g
    • Vanduo: 1,5 litro
    • Druska: pagal skonį
    • Malti juodieji pipirai: pagal skonį
    • Lauro lapas: 1 vnt. (nebūtinas) 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia paruošiami visi ingredientai: kopūstas supjaustomas plonomis juostelėmis, šparaginės pupelės nuplaunamos ir perkerpamos pusiau.
  2. 2. Į puodą įpilta 1,5 litro vandens ir sudėti rūkyti vištienos kakliukai. Vanduo buvo užvirintas, o tada kaitra sumažinta – sultinys virė apie 15 minučių, kad kakliukai išleistų skonį.
  3. 3. Į tą patį sultinį buvo įdėta žalia vištiena – ji virė kartu su kakliukais dar 15 minučių. Po to mėsa buvo išgriebta, atvėsinta ir susmulkinta šakute.
  4. 4. Į puodą sudėtos pupelės ir kopūstas – daržovės virė apie 10 minučių, kol suminkštėjo, bet neprarado savo formos.
  5. 5. Tuomet į puodą sugrąžinta smulkinta vištiena ir viskas pagardinta druska, pipirais, o norint – ir lauro lapu.
  6. 6. Pačioje virimo pabaigoje į sriubą buvo įmaišytas kreminis sūris – jis ištirpo ir suteikė sriubai švelnumo bei lengvo tirštumo.
  7. 7. Viskas dar kartą užvirinta, po to puodas nukeltas nuo ugnies ir sriuba palikta 5 minutėms „pailsėti“, kad skoniai susijungtų.

Atsiliepimai

Raugintų kopūstų sriuba
(10)
Trinta veganiška keptų morkų sriuba
(3)