Autorius apie receptą
Tas jausmas, kai skanauji savo pasigamintą patiekalą namuose ir jautiesi taip, tarsim būtum prabangiame restorane. Būtent šis jausmas iškart aplankė mane, kai pirmą kartą paragavau šios fantastiškos trintos pomidorų sriubos. Pati negalėjau patikėti, kad iš visai nedaug ir paprastų ingredientų būtų įmanoma išvirti tokią skanią sriubą. Receptu iškart dalinuosi su Jumis visais, kad nepasimirštų mano užrašuose.
Šiaip pastaruoju metu man gyvent Amerikoje, pastebėjau kad restoranuose ir kavinėse nėra labai didelis sriubų pasirinkimas, bet jei meniu galima atrasti pomidorų sriubą - tai ji yra vienas mano mėgstamiausių pasirinkimų. Pagaminti tokią sriubą išties yra paprasta tarsi 2x2. Konservuoti pomidorai, svogūnai, česnakas, sultinys ir šiek tiek prieskonių. Išvirkite ir valgykite! Jei gyvenate Lietuvoje (skirtingai nei aš) rekomenduoju naudoti konservuotus pomidorus, kurie nėra labai rūgštūs, antraip Jūsų sriuba bus ganėtinai rūgšti arba reikės įdėti kiek daugiau cukraus. Be abejonės, galima naudoti ir šviežius pomidorus, tik tada juos rekomenduočiau iškepti orkaitėje, kol suminkštėja. Amerikoje konservuoti pomidorai yra itin mažo rūgštingumo, todėl sriubai pakanka vos vieno valgomo šaukšto cukraus subalansuoti skoniui.
Beje, iš patiektų ingredientų kiekio gaunasi maždaug 4-5 dubenėliai sriubos. Jei Jūsų šeima yra didesnė - drąsiai dvigubinkite porciją. Einame gaminti! 😉
Atsiliepimai
Raimonda
Atsakyti