Burokėlių lapų sriuba su mėsos kukuliais

Autorius apie receptą

Be sriubos nei dienos! Šis šūkis turbūt pas daugumą nesikeičia net ir atėjus vasarai. Mano organizmas atrodo, kad pats prašosi ir net jos reikalauja. Galbūt prie tokių įpročių pripratinau ir visą šeimą, nes sriubas mėgstame mes visi. Dar jaunus burokėlius su jų lapais aš mėgstu užsišaldyti ir šia sriuba mėgautis net ir žiemą.

Galimos ingredientų alternatyvos 
Reklama

  • Vietoje kiaulienos faršo galima naudoti jautienos, vištienos arba kalakutienos faršą, tai suteiks kitokį skonį ir sumažins riebalų kiekį patiekale.
  • Jei neturite šviežių burokėlių lapų, galima naudoti špinatų lapus arba mangoldus, jie taip pat suteiks žalią spalvą ir panašias maistines savybes.
  • Bulves galima pakeisti batatais arba moliūgais, kurie suteiks saldesnį skonį ir kitokią tekstūrą.
  • Vietoje grietinės galima naudoti natūralų jogurtą arba graikišką jogurtą, tai sumažins riebalų kiekį ir suteiks gaivesnį poskonį.
  • Obuolių actą galima pakeisti citrinų sultimis arba balzaminiu actu, tai suteiks kitokį rūgštumo akcentą.
  • Jei neturite šviežių krapų, galima naudoti petražoles arba kitus žalumynus, pavyzdžiui, kalendrą.
  • Česnaką galima pakeisti česnako milteliais, tačiau reikėtų naudoti mažesnį kiekį, nes milteliai yra koncentruotesni.
  • Vietoje juodųjų pipirų galima naudoti baltuosius pipirus, kurie turi švelnesnį skonį.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Burokėlių lapus reikia gerai nuplauti po tekančiu vandeniu, nes juose dažnai būna smėlio ar žemių.
  • Norint išgauti sodresnę sriubos spalvą, burokėlius galima kepti orkaitėje prieš dedant į sriubą.
  • Mėsos kukuliukus geriausia formuoti šlapiomis rankomis, taip jie bus lygesni ir mažiau lips prie rankų.
  • Jei norite, kad sriuba būtų tirštesnė, galite į ją įdėti šaukštą manų kruopų arba ryžių.
  • Sriubą geriausia virti ant nedidelės ugnies, taip išsaugomi visi vitaminai ir mineralai.
  • Norint išlaikyti burokėlių lapų žalią spalvą, juos reikėtų dėti į sriubą pačioje gaminimo pabaigoje.
  • Jei turite laiko, leiskite sriubai pastovėti bent valandą prieš patiekiant – taip skoniai geriau susijungs.
  • Šią sriubą galima užšaldyti porcijomis ir turėti atsargų, kai nėra laiko gaminti.

Ingredientai

    • morkos: 1
    • svogūnai: 1
    • česnakas: 1 skiltelės
    • bulvės: 4
    • burokėliai su lapais: 2
    • vanduo: 2 litrų
    • druska: pagal skonį
    • lauro lapai: 2
    • aliejus: šlakelio
    • kiaulienos faršas: 500 gramų
    • juodieji pipirai: žiupsnio
    • kiaušiniai: 1
    • džiovintas raudonėlis: 1 arbatinio šaukštelio
    • grietinė: pagal poreikį
    • obuolių actas: šlakelio
    • krapai: ryšulėlio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių daržoves nuskuskite.
  2. 2. Bulves supjaustykite kubeliais, burokėlius smulkiais gabalėliais, jų lapus taip pat pasmulkinkite.
  3. 3. Kartu su bulvėmis suberkite į puodą. Užpilkite vandeniu, berkite druską, lauro lapus ir užkaiskite virti.
  4. 4. Svogūną ir česnaką pasmulkinkite, morką supjaustykite griežinėliais.
  5. 5. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite daržoves, kol šios suminkštės.
  6. 6. Sudėkite keptuvės turinį į puodą.
  7. 7. Į faršą muškite kiaušinį, berkite druskos, pipirų, raudonėlio.
  8. 8. Formuokite kukuliukus ir sudėkite į sriubą. Pavirkite maždaug 15 minučių.
  9. 9. Įpilkite obuolių acto.
  10. 10. Pabarstykite smulkintais krapais. Išjunkite ugnį.
  11. 11. Sriubą pilstykite į dubenėlius ir gardinkite grietine. Skanaus!
Recepto autorius Virtuvė, kvepianti meile

Atsiliepimai

Voveraičių sriuba su šviežiomis bulvėmis
(1)
Raugintų kopūstų sriuba
(10)