Šalta sriuba: Cukinijų "Gaspačo"

2020-07-27 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Šalta sriuba: Cukinijų "Gaspačo"
Šį kartą mano įrašas yra dedikuotas cukinijos ir avokado draugystei. Gaunasi labai skani, gaivi ir šalta sriuba. Šitaip norėjosi ir pavadinti: cukinijos gaspačo. Pamėginkite! :)

Ingredientai

    • kefyras: 500 mililitrų
    • avokadai: 2
    • jaunos cukinijos: 400 gramų 
    • česnako laiškai: 1 šaukšto (galima keisti svogūno)
    • citrinos sultys: 2 šaukštų
    • druska: žiupsnelio
    • malti pipirai: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia cukinijas nulupkite ir sutarkuokite.
  2. 2. Tada avokadus nulupkite ir išimkite kauliukus.
  3. 3. Tuomet visus ingredientus sudėkite į virtuvinį kombainą ir sutrinkite iki vientisos masės. Patikrinkite ar pagal skonį nieko netrūksta.
  4. 4. Tikrai nepagailėkite citrinos sulčių, jos pagyvina skonį.
  5. 5. Po to pilkite sriubą į lėkštes ir valgykite. Skanaus!
  6. 6. Patarimas: Itin skani sriuba būna jei šiek tiek, prieš valgymą, pašaldysite šaldytuve.
  7. 7. Rekomendacija: Daugiau šaltų sriubų receptų rasite: Šaltos sriubos.
Ispaniška česnakinė sriuba su kiaušiniu
(4)
Sveika vegetariška burokėlių sriuba su lęšiais
(4)
Trinta kreminė svogūnų sriuba
(3)