Šalta sriuba: Cukinijų "Gaspačo"

Autorius apie receptą

Šį kartą mano įrašas yra dedikuotas cukinijos ir avokado draugystei. Gaunasi labai skani, gaivi ir šalta sriuba. Šitaip norėjosi ir pavadinti: cukinijos gaspačo. Pamėginkite! :)

Ingredientai

    • kefyras: 500 mililitrų
    • avokadai: 2
    • jaunos cukinijos: 400 gramų 
    • česnako laiškai: 1 šaukšto (galima keisti svogūno)
    • citrinos sultys: 2 šaukštų
    • druska: žiupsnelio
    • malti pipirai: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia cukinijas nulupkite ir sutarkuokite.
  2. 2. Tada avokadus nulupkite ir išimkite kauliukus.
  3. 3. Tuomet visus ingredientus sudėkite į virtuvinį kombainą ir sutrinkite iki vientisos masės. Patikrinkite ar pagal skonį nieko netrūksta.
  4. 4. Tikrai nepagailėkite citrinos sulčių, jos pagyvina skonį.
  5. 5. Po to pilkite sriubą į lėkštes ir valgykite. Skanaus!
  6. 6. Patarimas: Itin skani sriuba būna jei šiek tiek, prieš valgymą, pašaldysite šaldytuve.
  7. 7. Rekomendacija: Daugiau šaltų sriubų receptų rasite: Šaltos sriubos.

Atsiliepimai

Vokiška guliašo sriuba su pupelėmis
(3)
Veganiška burokėlių sriuba
(1)
Prancūziška svogūnų sriuba su sūriu
(2)
Sodri trinta pomidorų sriuba
(1)
Kreminė cukinijų sriuba su porais, ciberžole ir kokosų pienu
(2)
Trinta kreminė pomidorų sriuba
(1)
Klasikiniai lietuviški šaltibarščiai su bulvėmis
(24)