Ganėtinai paprastai pagaminama, skani, kvapni ir nostalgiška žirnių sriuba su perlinėmis kruopomis, bulvėmis ir morkomis. Man ji kiek primena vaikystę, tikriausiai dėl to labai patinka. Tikiuosi, kad patiks ir Jums, išmėginkite.
1. Pirmiausia perlines kruopas ir žirnius užpilkite vandeniu ir palikite brinkti per visą naktį. Šitaip bus sutaupomas mūsų laikas, nes kruopos išvirs daug greičiau.
2. Kitą dieną daržoves nulupame. Bulves supjaustykite kubeliais.
3. Suberkite į puodą su kruopomis. Užpilame vandeniu ir užkaiskite virti.
4. Tada morką sutarkuokite burokinės tarkos pagalba, svogūną ir česnaką pasmulkinkite.
5. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite susmulkintas daržoves ir kepinkite, kol jos šiek tiek suminkštėja.
6. Tuomet keptuvės turinį verskite į puodą. Berkite druskos, lauro lapus ir pipirus.
7. Virkit maždaug pusvalandį.
8. Išvirusią sriubą pagardinkite susmulkintais krapais, patiekite ir skanaukite!