Neįsivaizduoju savo gyvenimo be skanių sriubų. O štai grybų sriubos man pačios tobuliausios, ypač jei gamintos su grietinėlė, nes jos tada gaunasi kreminės ir švelnios.
Šią baravykų sriubą tikrai nėra sunku paruošti, ji gaunasi puiki ir sušildanti. Visa šeima ją giria ir sako, kad tai viena geriausių mano gaminamų sriubų.
Gamindama šią sriubą, aš renkuosi šaldytus baravykus. :)
Galimos ingredientų alternatyvos
- Jeigu neturite šaldytų baravykų, galite naudoti šviežius baravykus (maždaug 800 gramų, nes šviežių grybų masė kepant labiau sumažėja) arba pakeisti juos kitais miško grybais – voveraitėmis, lepšiais ar net pievagrybiais, nors skonis bus kiek kitoks.
- Sultinį galima rinktis daržovių, vištienos arba pasigaminti savo iš grybų likučių.
- Vietoje grietinėlės galima naudoti kokosų pieną, jei norite lengvesnės, veganinės versijos.
- Miltus galima pakeisti kukurūzų krakmolu (užteks 1-2 šaukštų) arba bulvių krakmolu, jei reikia patiekalo be glitimo.
- Sojų padažą galima pakeisti tamari padažu arba jūros druska su trupučiu mielių ekstrakto, kad suteiktų umami skonio.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Sriubos tirštumą galite reguliuoti pagal savo skonį – jei mėgstate tirštesnę, pridėkite daugiau miltų arba sutrinkite dalį baravykų. Jei norite skaidresnės sriubos tekstūros, bet išlaikyti kremiškumą, galite ją pertrinti su trintuve. Baravykus prieš dedant į sriubą galima trumpai apkepti atskiroje keptuvėje – taip jie išlaikys tvirtesnę tekstūrą ir ryškesnį skonį. Grybų aromatas sustiprės, jei į sriubą įdėsite džiovintų baravykų miltelių, o citrinos sultys padės išryškinti natūralų baravykų skonį. Sriubą galima paruošti iš anksto – ji taps dar skanesnė kitą dieną, kai skoniai susijungs.