Raudonųjų lęšių sriuba su morkomis

2022-07-13 Autorius Skanauk su Aušra

Raudonųjų lęšių sriuba su morkomis
Norint pasigaminti tokią raudonųjų lęšių sriubą su morkomis (arba beveik troškinį) reikės tik visai nedaug ingredientų: lęšių, morkų, konservuotų pomidorų, o visa kita galite priderinti pagal savo spintelės turinį.

Pastaruoju metu labai dažnai naudoju vieną naudingiausių prieskonių - ciberžolę. Tikrai ją pamėgau savo patiekaluose. Ji sustiprina imuninę sistemą ir taip pat turi priešuždegiminį poveikį.

Gamindama trečdalį savo sriubos sutryniau, kad būtų labiau kremiškesnė, to galima ir visai nedaryti.

Šią sriubą itin skanu patiekti su indiška Naan duonele

Ingredientai

    • raudonieji lęšiai: 1,3 stiklinės
    • morkos: 3 vidutinio dydžio (smulkiai supjaustome)
    • smulkinti konservuoti pomidorai: 1 skardinės (400 gramų; grynasis kiekis 250 gramų)
    • svogūnai: 1 (smulkiai supjaustome)
    • česnakas: 3 skiltelių (susmulkiname)
    • ciberžolė: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • sultinys: 4-5 stiklinių (naudojame naminį sultinį, sultinio miltelius arba kubelį)
    • paprikos milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • čili: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • kuminas: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • druska: žiupsnelio
    • juodieji pipirai: žiupsnelio
    • šviežios petražolės: 3 valgomųjų šaukštų
    • aliejus (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia puode įkaitiname aliejų ant vidutinės kaitros.
  2. 2. Suberiame svogūną ir kepame, dažnai pamaišydami, maždaug 4 minutes.
  3. 3. Tada suberiame česnaką, paprikos miltelius, ciberžolę, kuminą ir čili. Pakepiname, dažnai pamaišydami, maždaug 30 sekundžių.
  4. 4. Suberiame morkas, įpilame šlakelį vandens ir pakepiname morkas, kol jos suminkštėja, maždaug 5 minutes.
  5. 5. Po to supilame pomidorus ir sultinį. Uždengiame puodą ir užkaičiame iki virimo. Sumažiname kaitrą iki minimalios, suberiame raudonuosius lęšius ir verdame maždaug 10 minučių arba kol lęšiai bus išvirę.
  6. 6. Suberiame petražoles, įberiame druskos, pipirų, jei reikia, daugiau prieskonių.
  7. 7. Trečdalį sriubos perpilame į indą ir sutriname maisto smulkintuvu. Supilame atgal į sriubą.
  8. 8. Išjungiame kaitrą ir leidžiame dar pastovėti maždaug 5 minutes. Patiekiame ir skanaujame! :)
  9. raudonų lęšių sriuba su morkomis ir naan duonele
Raudonųjų lęšių sriuba su morkomis
Naminis Ramen su vištiena, ryžių makaronais ir pievagrybiais
(1)
Vokiška guliašo sriuba su pupelėmis
(3)
Kreminė miško grybų sriuba
(3)