Trinta pievagrybių ir grietinėlės sriuba

2024-11-26 Autorius braske_ir_pipirai

Trinta pievagrybių ir grietinėlės sriuba
Autorius apie receptą

Trinta pievagrybių ir grietinėlės sriuba – tai švelnaus skonio, aromatingas ir sotus patiekalas, kuris puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei. Pagrindą sudaro švieži pievagrybiai, svogūnai ir česnakai, kurie suteikia sriubai gilų skonį. Petražolės ir čiobreliai prideda gaivumo, o grietinėlė suteikia šilkinės konsistencijos.

Ši sriuba puikiai subalansuota – švelni kremiška tekstūra dera su traškia šonine ir keptų pievagrybių gabalėliais, kurie tarnauja kaip dekoracija ir praturtina bendrą skonį. Tai universalus receptas, tinkamas tiek gurmanams, tiek tiems, kurie ieško greito ir gardaus sprendimo šaltam vakarui.

Redaktorės Vaidos komentaras - puiki, sodri, kremiška sriuba. Papildomai galima pagardinti trupintu fetos sūriu ar skrudintos duonos gabalėliais. 

Ingredientai

    • Rudieji pievagrybiai:  750 g
    • Svogūnai: 1 vnt. (didelis)
    • Česnakai: 3 skiltelės
    • Sultinys: 200 ml
    • Grietinėlė: 200 g
    • Šaltai rūkyta šoninė: kelios juostelės
    • Petražolės: kelios šakelės
    • Čiobreliai: šiek tiek (švieži)
    • Druska: pagal skonį
    • Pipirai: pagal skonį
    • Alyvuogių aliejus: kepimui

    Recepto paruošimas

  1. 1. Svogūną smulkiai supjaustyti. česnakus sukapoti ir viską apkepinti keptuvėje su truputėliu alyvuogių aliejaus.
  2. 2. Pievagrybius supjaustyti riekelėmis ir sudėti į keptuvę. Kepti dar apie 10 min.
  3. 3. Į keptuvę suberti kapotas petražoles ir čiobrelius. Dar pakepti kelias minutes.
  4. 4. Grybams dailiai apskrudus, kelis atsidėti sriubos papuošimui, o visą kitą perkelti į kokteilinę.
  5. 5. Ant grybų supilti sultinį ir sriubą sutrinti iki vientisos konsistencijos.
  6. 6. Sriubą perpilti į puodą dėti ant vidutinės kaitros. Įpilti grietinėlės.
  7. 7. Šoninės juosteles supjaustyti ir apkepti keptuvėje kol taps traškūs gabalėliai.
  8. 8. Į dubenėlį pilti sriubos, papuošti atsidėtais pievagrybiais ir traškiais šoninės gabalėliais.

Atsiliepimai

Aromatinga antienos sriuba su kokosų pienu ir raudonuoju kariu
(1)
Trinta konservuotų kukurūzų sriuba su šonine 🌽
(1)
Pievagrybių ir voveraičių sriuba
(6)
Trinta veganiška keptų morkų sriuba
(3)
Lietuviška pievagrybių sriuba
(2)