Parduotuvėje pamačiau atsiradusių šviežių žirnelių! Na imk, ir susilaikyk jų nenusipirk, kai gali išsivirti skaisčiai žalios spalvos sriubos, kuri labai primena vasaras pas močiutę! Aišku, lygiai tokia pat skaisti ir skani sriuba pavyktų ir iš šaldytų žirnelių, tik svarbiausia juos labai trumpai virti, kad nespėtų pakeisti savo spalvos, ir iškart sumiksavus, patiekti.
Aš pati šį kartą sriubą viriau naudodama daržovių sultinį (viriau jį iš saliero, dviejų morkų, petražolės šaknies, svogūno, kelių skiltelių česnako, taip pat paskaninau lauro lapais, pipirais bei druska), o patiekiau su patrupintu ožkos pieno sūriu. Galiu patikinti Jus, kad paragavus tokios žirnių sriubos atsigauna tiek kūnas, tiek siela. Pamėginkite! ;)