Trinta raudonųjų lęšių sriuba su morkomis ir kokosų pienu

2023-03-04 Autorius Jurgitos skanumai

Trinta raudonųjų lęšių sriuba su morkomis ir kokosų pienu
Tai itin paprasta ir iš itin paprastų ingredientų pagaminta trinta raudonųjų lęšių sriuba su morkomis ir kokosų pienu. Nors paruošimas visai nesudėtingas, tačiau visi skoniai taip puikiai "susipina" tarpusavyje, kad gaunamas fantastiškas rezultatas. Tokia sriuba yra mano vaikų pati mėgstamiausia. Kai tik paklausiu kokios sriubos norėtumėte, aš jau puikiai žinau kokį atsakymą gausiu. Tad nieko nelaukdama pasidalinu receptu su Jumis, tikiuosi, kad rezultatas nenuvils ir Jūsų visų. Einame gaminti!

Ingredientai

    • sausų raudonųjų lęšių: 200 gramų
    • morkų: 2
    • alyvuogių aliejaus: 2 valgomųjų šaukštų
    • česnako: 2-3 skiltelių
    • naminio pomidorų padažo: 2-3 valgomųjų šaukštų
    • vandens: 1 litro
    • druskos: žiupsnelio
    • kokosų pieno: 300 mililitrų
    • žaliosios citrinos sulčių
    • persilado prieskonių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia didesniame puode įkaitiname alyvuogių aliejų, suberiame kubeliais supjaustytas morkas (galima pakeisti svogūnais) ir pakepiname maždaug 5 minutes, kol daržovės suminkštėja.
  2. 2. Tada išspaudžiame česnaką, sudedame pomidorų padažą ir maždaug minutę pakepiname.
  3. 3. Tuomet suberiame lęšius, supilame vandenį, įberiame druskos ir verdame ant silpnos kaitros maždaug 20 minučių.
  4. 4. Po to sriubą pertriname blenderiu.
  5. 5. Supilame kokosų pieną ir žaliosios citrinos sultis. Pagardiname Persilado prieskoniais.
  6. 6. Tiekdami galite pagardinti natūraliu jogurtu. Skanaus!
  7. 7. Rekomendacija: Daugiau lęšių sriubų receptų rasite: Lęšių sriubos
Trinta raudonųjų lęšių sriuba su morkomis ir kokosų pienu
Vengriška tiršta guliašinė sriuba su jautiena
(11)