Kvapni miežinių kruopų sriuba su bulvėmis ir morkomis, vištienos sultinyje

Autorius apie receptą

Ganėtinai paprastai pagaminama ūkiška, gal net galima sakyti kaimiška sriuba. Aš labai mėgstu ir gana dažnai verdu kruopų sriubas su vištiena. Šį kartą pasirinkau miežines kruopas, kurios patinka visiems mano šeimos nariams. Vištieną stengiuosi naudoti tik naminę, o ne pirktine. Ir visados sultinį verdu su naminiais vištienos kauliukais, tikrai labai kvapnu, sveika ir maistinga! Imkite šį receptą ir išmėginkite, Jums labai patiks! :)

Ingredientai

    • vištienos kauliukai: 500 gramų
    • miežinės kruopos: 5 valgomųjų šaukštų
    • bulvės: 3
    • morkos: 1
    • juodieji pipirai: žiupsnio
    • druska: pagal skonį
    • vanduo: 2 litrų
    • lauro lapai: 2-4
    • svogūnai: 1
    • petražolės: pundelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių vištienos kauliukus užpilkite vandeniu, dėkite supjaustytą į kelias dalis svogūną, meskite lauro lapus ir užkaiskite sultinį virti.
  2. 2. Užvirus susidariusias putas nugriebkite.
  3. 3. Sultinį virkite maždaug pusvalandį.
  4. 4. Sultinį perkoškite.
  5. 5. Bulves ir morką nulupkite.
  6. 6. Tada bulves supjaustykite kubeliais, o morką tiesiog griežinėliais.
  7. 7. Į sultinį berkite daržoves ir kruopas.
  8. 8. Tuomet užkaiskite sriubą virti ir virkite dar maždaug pusvalandį.
  9. 9. Pabarstykite susmulkintomis petražolėmis, patiekite ir skanaukite!
Kvapni miežinių kruopų sriuba su bulvėmis ir morkomis, vištienos sultinyje

Atsiliepimai

Konservuotų raudonųjų pupelių sriuba su dešrelėmis
(1)
Pomidorinė sriuba su lęšiais
(1)
Skani žuvienė iš karpio galvos
(3)
Trinta geltonų paprikų sriuba
(4)
Kreminė veganiška burokėlių sriuba su greipfrutų sultimis ir traškiu tofu
(1)
Trinta moliūgų ir obuolių sriuba
(1)