Autorius apie receptą
Pomidorų sriuba su pupelėmis – tai ne tik paprastas, bet ir ypatingai sotus patiekalas, kuris puikiai tinka tiek šaltuoju metų laiku, kai norisi šilumos ir jaukumo, tiek vasarą, kai galima naudoti šviežius, saulėje sunokusius pomidorus. Ši sriuba, kilusi iš Viduržemio jūros regiono įkvėpimo, Lietuvoje jau seniai rado savo vietą šeimų virtuvėse, nes jos ingredientai lengvai randami kiekvienoje parduotuvėje. Pomidorai suteikia sriubai malonų rūgštumą ir gaivumą, o baltosios pupelės – sotumo ir baltymų, todėl patiekalas puikiai tinka tiek vegetariškai, tiek subalansuotai mitybai.
Reklama
Ši sriuba ypač tinka pietums ar lengvai vakarienei, o pagaminama greitai ir be didelio vargo. Dėl švelniai derančių prieskonių ir daržovių sriuba išlieka kvapni ir gardi net ir kitą dieną, tad puikiai tinka pasiimti į darbą ar kelionę termosuose.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Jeigu nuspręsite naudoti šviežius pomidorus, tai juos įpjauname kryžmai ir perliejame verdančiu vandeniu. Įdedame į ledinį vandenį ir nulupame. Aš pati įprastai naudoju konservuotus pomidorus, man šitaip gaunasi skaniau. :)
- Konservuotos baltosios pupelės: tinka ir virtos džiovintos pupelės arba raudonosios pupelės.
- Svogūnai: galima keisti šalotiniais svogūnais arba porais švelnesniam skoniui.
- Morkos: vietoj jų galima naudoti saldžiąsias bulves ar pastarnokus.
- Paprikos: jei neturite, galite įdėti smulkintų cukinijų ar saliero stiebų.
- Sultinys: galima naudoti daržovių sultinį, vištienos ar net grybų sultinį, priklausomai nuo pageidaujamo skonio.
- Aliejus: vietoje įprasto aliejaus galima naudoti alyvuogių aliejų arba sviestą švelnesniam skoniui.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
- Jei pomidorai labai rūgštūs, įberkite žiupsnelį cukraus ar naudokite saldžius svogūnus.
- Sriubai suteiksite kremiškumo, jei dalį sriubos sutrinsite trintuvu ir sumaišysite su likusia dalimi.
- Jei norisi tirštesnės sriubos, galite pridėti virtų ryžių ar mažų makaronų.
- Prieš patiekiant, išbandykite įlašinti šlakelį citrinos sulčių, kad atsiskleistų skoniai.
- Jei mėgstate aštriau, galite įdėti šiek tiek smulkintų čili pipirų ar žiupsnelį aitriosios paprikos miltelių.
Atsiliepimai