Morkų sriuba su imbieru ir kokosų pienu

Autorius apie receptą

Morkų sriuba su imbieru ir kokosų pienu – tai tobulas švelnumo, šilumos ir egzotiško skonio derinys, kuris žavi ne tik savo ryškia spalva, bet ir subtiliu, lengvai aštriu skoniu. Ši sriuba idealiai tinka tiek šaltomis žiemos dienomis, kai norisi jaukumo, tiek vasarą, kai trokštame lengvo ir gaivaus patiekalo. Morkos – vienos iš labiausiai paplitusių daržovių Lietuvoje, tačiau šiame recepte jos atskleidžiamos visiškai naujame amplua. Jas papildo šviežias imbieras, kuris suteikia aštrumo ir šilumos, o kokosų pienas priduoda kreminės tekstūros bei subtilaus saldumo. Tai veganiškas, be glitimo ir itin maistingas pasirinkimas visiems, kurie vertina ne tik skonį, bet ir sveiką mitybą. 

Ši sriuba gali tapti puikia pietų ar lengvos vakarienės alternatyva, o jos išskirtinumas – universalumas. Galite lengvai ją pritaikyti savo skoniui, pasirinkdami kitus prieskonius ar papildomus ingredientus. Per keliasdešimt minučių pagaminamas patiekalas gali nustebinti tiek namiškius, tiek svečius. O geriausia tai, kad šią sriubą galima laikyti šaldytuve keletą dienų – skonis tik dar labiau atsiskleidžia laikui bėgant.
Reklama


Reklama

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Vietoje kokosų pieno galima naudoti migdolų ar avižų grietinėlę, jei netoleruojate kokosų arba norite lengvesnio skonio sriubos.
  • Imbierą galima keisti ciberžole, jei norisi švelnesnio ir žemiškesnio skonio.
  • Daržovių sultinį galite keisti vištienos sultiniu, jei nesate vegetaras.
  • Petražoles galima keisti šviežia kalendra arba svogūnų laiškais – jie suteiks gaivumo.
  • Norint pridėti daugiau maistingumo, į sriubą galima įmaišyti raudonųjų lęšių ar moliūgų.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Naudokite šviežias, sultingas morkas – jos sriubai suteiks daugiau natūralaus saldumo.
  • Svogūnus kepkite ant vidutinės ugnies, kad neprisviltų – perdegęs svogūnas gali sugadinti sriubos skonį.
  • Imbierą sutarkuokite kuo smulkiau, kad jis tolygiai pasklistų sriuboje ir neprilygtų gabaliukais.
  • Jei norite tirštesnės sriubos, naudokite mažiau sultinio arba ilgiau virkite atvirame puode, kad išgaruotų skysčio perteklius.
  • Trindami sriubą, būkite atsargūs, jei naudojate karštą masę – naudokite trintuvą su dangčiu ar specialų gilų indą.

Ingredientai

    • saulėgrąžų aliejus
    • svogūnai: 2 (dideli)
    • česnakas: 2 skiltelių
    • tarkuota imbiero šaknis: 2 valgomųjų šaukštų
    • morkos: 800 gramų
    • daržovių sultinys: 800 mililitrų
    • kokosų pienas: 1 skardinės (400 mililitrų)
    • druska
    • pipirai
    • kalendra
    • petražolės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia paruoškite visus ingredientus: smulkiai supjaustykite česnakus.
  2. 2. Stambiai supjaustykite svogūnus.
  3. 3. Sutarkuokite burokine tarka morkas.
  4. 4. Smulkiausia tarkos dalimi sutarkuokite imbierą.
  5. 5. Į įkaitintą keptuvę įpilkite aliejaus.
  6. 6. Sudėkite svogūnus bei česnakus, pakepinkite, kol svogūnai gražiai paruduoja. Nepamirškite nuolatos pamaišyti, kad nepridegtų česnakai.
  7. 7. Po to į keptuvę sudėkite tarkuotas morkas ir imbierą, kepinkite ant vidutinio kaitrumo ugnies maždaug 10 minučių.
  8. 8. Supilkite sultinį ir kokosų pieną, kaitinkite keletą minučių.
  9. 9. Keptuvę nukelkite nuo viryklės ir jos turinį perkelkite į gilų puodą, kuriame viską pertrinkite trintuvu (arba kitaip blenderiu) iki vientisos masės.
  10. 10. Pertrintą sriubą vėl kelkite ant viryklės ir pakaitinkite dar kelias minutes. Pagardinkite druska, pipirais ir kalendra.
  11. 11. Patiekdami įberkite dar kelis žiupsnelius susmulkintų petražolių. Skanaukite!

Atsiliepimai

Gazpacho - šalta pomidorų sriuba
(8)
Paprasta žuvienė su perlinėmis kruopomis iš lašišos rinkinio ar dalių
(6)
Trinta moliūgų ir obuolių sriuba
(1)
Lęšių ir konservuotų pomidorų sriuba
(3)
Raudonųjų lęšių sriuba su morkomis
(4)
Konservuotų raudonųjų pupelių sriuba su dešrelėmis
(1)