Konservuotų raudonųjų pupelių sriuba su dešrelėmis

2022-04-25 Autorius Lithuanian in the USA

Konservuotų raudonųjų pupelių sriuba su dešrelėmis
Labai soti ir kviečianti prie stalo savo nuostabiu aromatu konservuotų raudonųjų pupelių sriuba su dešrelėmis. Reikės tik paskrudinto batono arba kvapnios duonos ir nuostabi vakarienė (arba pietūs) patiekta. Tokia sriuba išties gaunasi labai skani ir yra nesunkiai paruošiama. Sriubos ingredientų sąrašą galima koreguoti pagal savo skonius. Papildomai galima įdėti susmulkintos paprikos, čili pipiro (džiovinto arba šviežio), šiek tiek pasmulkintų bulvių, cukinijos arba moliūgo. Mėsą taip pat galima rinktis pagal savo nuožiūrą, nebūtinai naudoti dešreles, galima naudoti kumpelį arba keptą vištieną. Trumpai tariant, ši sriuba - nuostabi proga sunaudoti daržovių arba mėsos likučius. Einame gaminti! :)

Ingredientai

    • konservuotos raudonosios mažos pupelės: 850 gramų
    • chorizo arba rūkytos dešrelės: 300 gramų
    • pomidorų pasta: 170 gramų
    • svogūnai: 1 (didelio)
    • morkos: 2 (vid. dydžio)
    • salierų stiebai: 3
    • česnakas: 4 skiltelių
    • vištienos sultinys: 1,5 litro
    • miltai: 2 valgomųjų šaukštų
    • džiovintas raudonėlis: trečdalio arbatinio šaukštelio
    • džiovintas bazilikas: trečdalio arbatinio šaukštelio
    • džiovintas čiobrelis: trečdalio arbatinio šaukštelio
    • druska
    • juodieji pipirai
    • alyvuogių aliejus (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia svogūną ir česnako skilteles nulupkite bei susmulkinkite.
  2. 2. Rūkytas dešreles supjaustykite griežinėliais.
  3. 3. Morkas nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Susmulkinkite saliero stiebus.
  4. 4. Konservuotas raudonąsias pupeles nuplaukite po šaltu vandeniu.
  5. 5. Dideliame puode įkaitinkite šiek tiek alyvuogių aliejaus ant vidutinės kaitros, sudėkite daržoves, dešreles ir kepinkite maždaug 7-8 minutes. Įmaišykite miltus.
  6. 6. Paskui sudėkite pomidorų pastą ir gerai išmaišykite.
  7. 7. Pagardinkite džiovintu raudonėliu, čiobreliu, baziliku, sudėkite pupeles, užpilkite vištienos sultiniu ir užvirkite. Virkite maždaug 20 minučių.
  8. 8. Patiekite su česnakiniu batonu ir skanaukite!
Tiršta trinta pievagrybių sriuba su lydytu sūreliu
(1)
Gumbo - tiršta šamo sriuba
(1)
Tiršta voveraičių sriuba su vištiena ir kreminiu sūriu
(1)
Barščiai su rūkytais šonkauliukais ir pievagrybiais
(1)
Trinta baklažanų, pomidorų ir paprikų sriuba
(1)
Trinta moliūgų sriuba su brie sūriu
(1)