Lengvai paruošiama meksikietiška vištienos sriuba su tortilijos traškučiais ir avokadais

2022-02-12 Autorius Lithuanian in the USA

Lengvai paruošiama meksikietiška vištienos sriuba su tortilijos traškučiais ir avokadais
Jeigu paimti visas Lotynų Amerikos šalių virtuves, tai meksikiečių virtuvė tikriausiai yra viena turtingiausių patiekalų bei skonių įvairove. Meksikietiškoje virtuvėje galite surasti ne tik daug pačių įvairiausių takų, enčiladų, fachitų ir taip toliau receptų, bet taip pat ir be galo labai skanių sriubų. Tokia meksikietiška sriuba itin paprastai pagaminama ir nereikalauja jokių įmantrių produktų ir laiko virtuvėje. 

Sriubos pagaminimo principas visai nesunkus - iš pradžių išsivirkite sultinį, tuomet jį pagardinkite apkepintomis daržovėmis ir patiekite visus likusius ingredientus atskirai, kad kiekvienas valgantysis "susikurtų" savo sriubą (mano pati mėgstamiausia dalis). 

Vištienos sriuba gaunasi švelnaus skonio, visai neaštri, todėl tiems, kas mėgsta aštrias meksikietiškas sriubas rekomenduočiau papildomai įsidėti aitriųjų pipirų miltelių arba papildomai pasikepinti mėgstamo aštraus pipiro. 

¡Que aproveche! (išvertus į lietuvių kalbą - skanaus) 

Ingredientai

    • vištienos krūtinėlės: 1
    • sunokę pomidorai: 4 vid. dydžio
    • raudonosios paprikos: 1
    • svogūnai: 1 vid. dydžio
    • lauro lapeliai: 1
    • džiovintas bazilikas: 1 arbatinio šaukštelio
    • džiovintas čiobrelis: 1 arbatinio šaukštelio
    • česnakas: 2 skiltelių
    • druska
    • juodieji pipirai
    Patiekimui:

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių puode ant vidutinės kaitros įkaitinkite šiek tiek aliejaus, įdėkite vištienos krūtinėlę ir apkepinkite iš abiejų pusių.
  2. 2. Tuomet užpilkite vandeniu, kad apsemtų vištieną, pagardinkite baziliku, čiobreliu ir druska pagal savo skonį, įdėkite lauro lapelį ir nuluptas bei sutraiškytas česnako skilteles. Nuo užvirimo vištieną virkite maždaug 20-30 minučių, priklausomai nuo vištienos krūtinėlės dydžio.
  3. 3. Paskui vištieną išimkite iš sultinio, o puodą su sultiniu atidėkite į šalį.
  4. 4. Kai vištiena pravės, ją suplėšykite į gabaliukus arba supjaustykite.
  5. 5. Tada svogūną nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais.
  6. 6. Keptuvėje ant vidutinės kaitros įkaitinkite šlakelį aliejaus, sudėkite svogūną, kepkite, kol suminkštės.
  7. 7. Papriką supjaustykite mažais kubeliais, kepinkite maždaug 5 minutes kartu su svogūnu. Jeigu reikia įpilkite šlakelį aliejaus.
  8. 8. Pomidorus taip pat supjaustykite mažais kubeliais, sudėkite į keptuvę su paprika, išmaišykite, pagardinkite druska bei pipirais. Daržoves troškinkite maždaug 10 minučių, kol jos suminkštės.
  9. 9. Sultinį nukoškite per sietelį, kad neliktų žolelių ir supilkite atgal į puodą.
  10. 10. Paskui daržoves sudėkite į sultinį ir nuo užvirimo virkite maždaug 15 minučių ant vidutinės kaitros. Jei norisi skystesnės sriubos įpilame daugiau vandens. Sriubą pagardinkite druska pagal savo skonį.
  11. 11. Sriubą supilstykite į dubenėlius, o sriubos patiekimui skirtus ingredientus sudėkite į atskirus indelius, tuomet kiekvienas valgytojas pagal skonį gali pagardinti sriubą vištiena, tortilijų traškučiais, grietine bei avokadu. Skanaukite!
  12. 12. Rekomendacija: Daugiau vištienos sriubų receptų rasite: Vištienos sriubos.
Lengvai paruošiama meksikietiška vištienos sriuba su tortilijos traškučiais ir avokadais
Lengvai paruošiama meksikietiška vištienos sriuba su tortilijos traškučiais ir avokadais
Pieniška kopūstų sriuba su sūriu
(1)
Kaip virti žuvienę arba alandų salų žuvienė
(4)
Mėsos troškinys - guliašo sriuba ant laužo
(2)