Labai norėjosi pasigaminti skanią trintą moliūgų sriubą. Panaršiau internete ir radau receptą su obuoliu. Iškart suintrigavo, tai tiesiog negalėjau neišmėginti. Skonis puikus, dabar galiu pasakyti, kad atėjo Jūsų eilė išmėginti.
Ingredientai
svogūnai: 1
moliūgas: ~500 gramų
morkos: 2
obuoliai: 3
vištienos sultinys: 1 litro (arba daržovių sultinys)
1. Pradžioje į puodą įpilame truputį aliejaus, sudedame kubeliais supjaustytą svogūną bei pakepiname keletą minučių.
2. Tuomet dedame kubeliais supjaustytą moliūgą, morkas, obuolius, supilame sultinį bei suberiame cinamoną, Kajeno paprikas, muskatą, išmaišome, uždengiame dangtį bei verdame ant vidutinės ugnies maždaug 20 minučių arba tol, kol daržovės išvirs.
3. Po to puodą nukeliame nuo ugnies, virtuviniu kombainu sumalame iki vientisos masės, pagardiname druska ir maltais juodaisiais pipirais. Įpilame sriubos į lėkštę bei ant viršaus užberiame kepintų moliūgų sėklų. Skanaujame!
4. Patarimas: Sultinio kiekį reguliuojame pagal patinkantį sriubos tirštumą. Galima įpilti truputį mažiau ir, jei bus per tiršta, įpilsime papildomai.
5. Rekomendacija: Daugiau sriubų receptų rasite: Sriubos.