Jaunų burokėlių lapų sriuba su bulvėmis ir morkomis

2023-10-30 Autorius oSkanu.lt

Jaunų burokėlių lapų sriuba su bulvėmis ir morkomis
Kai tik savo namuose turiu jaunų burokėlių lapų, visada būtinai gaminu šią paprastą, bet itin skanią sriubą. Ją išmokau gaminti iš savo mamos. Ji yra viena iš mano pačių mėgstamiausių ir niekada nenuviliančių. Būtinai rekomenduoju. Ingredientai patys paprasčiausi, o gamybos eiga dar paprastesnė, tad tikrai pavyks kiekvienam!

Ingredientai

    • naminio sultinio: 1,5 litro
    • bulvių: 2
    • morkų: 1
    • svogūnų: 1
    • jaunų burokėlių lapų: ryšelio
    • česnako: 1 skiltelės
    • krapų
    • petražolių
    • kvapiųjų pipirų žirnelių
    • druskos
    • juodųjų pipirų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia sultinį užvirkite, sudėkite kubeliais supjaustytas daržoves. Virkite, kol daržovės suminkštės.
  2. 2. Pagardinkite prieskoniais ir pabaigoje sudėkite smulkintus burokėlių lapus. Dar pavirkite kelias minutes.
  3. 3. Štai ir viskas. Mūsų sriuba paruošta. Patiekite su grietine ir juoda duona, skanaukite!

Atsakinėjama į Komentarą

Ugninė mėsos sriuba su jautienos faršu ir pupelėmis
(1)
Pavasarinė žolių sriuba
(1)
Lietuviška pievagrybių sriuba
(2)