Aštri kokosų sriuba su krevetėmis ir vištiena

2019-03-18 Autorius oSkanu.lt

Aštri kokosų sriuba su krevetėmis ir vištiena
Labai nerealaus skonio vištienos ir tigrinių krevečių - sriuba - šildanti, gardi ir šiek tiek aštrumo suteikia tom yum pasta. Ši sriuba iš serijos, kai valgyti iš skanumo norisi dar ir dar.

Ingredientai

    • vanduo: 1 litro
    • vištienos krūtinėlės: 1
    • raudonosios paprikos: 0,5
    • mažos pievagrybių galvutės: ~100 gramų
    • orzo makaronai: ~50 gramų (arba kiti smulkūs)
    • Tom yum pasta: 1 arbatinio šaukštelio
    • kokosų pienas: 400 mililitrų
    • tigrinės krevetės: 12 (šviežios arba šaldytos)
    • druska

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių į puodą supilame vandenį. Kai jau jis užvirs, sudedame nedideliais kubeliais supjaustytą vištieną bei papriką, suberiame pievagrybius, nuo užvirimo paverdame apie 5 minutes.
  2. 2. Tuomet suberiame makaronus, sudedame tom yum pastą bei verdame maždaug 10-15 minučių, arba tol kol makaronai išvirs.
  3. 3. Tada supilame kokosų pieną, sudedame krevetes, pagardiname druska, išmaišome ir kai užvirs, paverdame apie 3-4 minutes, tai yra, kad krevetės taptų raudonos ir būtų išvirusios.
  4. 4. Patiekiame ir skanaujame!
Šviežių žirnių sriuba
(5)
Grybų ir perlinių kruopų sriuba
(4)
Daržovių sriuba su grybais
(3)
Midijų sriuba su kokoso pienu ir kario prieskoniais
(1)
Tobula trinta pomidorų sriuba
(2)