Skani ir paprasta agurkinė - raugintų agurkų sriuba su perlinėmis kruopomis

2025-04-04 Autorius oSkanu.lt

Skani ir paprasta agurkinė - raugintų agurkų sriuba su perlinėmis kruopomis
Tradicinė agurkinė sriuba su perlinėmis kruopomis - tai tikras skonio ir maistingumo derinys, kuris šildo kūną ir sielą net šalčiausią žiemos dieną. Šios sriubos rūgštumas, ateinantis iš raugintų agurkų, puikiai dera su perlinių kruopų sodrumu ir daržovių švelnumu. Receptas atkeliavęs iš mano pusbrolio virtuvės, kuris šį patiekalą gamindavo su ypatinga meile ir dėmesiu detalėms. Būtent jo dėka ši sriuba tapo mūsų šeimos mėgstamiausiu patiekalu šaltesniu metų laiku. 

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Perlinės kruopos: galima pakeisti miežinėmis kruopomis, ryžiais arba smulkiomis makaronų rūšimis, pavyzdžiui, vermišeliais.
  • Bulvės: galima naudoti batatus arba topinambus, nors tai suteiks kitokį skonį.
  • Sviestas: galima pakeisti alyvuogių aliejumi arba saulėgrąžų aliejumi, jei norite lengvesnio varianto.
  • Grietinė: galima naudoti jogurtą arba graikišką jogurtą, jei norite mažiau kaloringos alternatyvos.
  • Rauginti agurkai: galima naudoti šviežiai raugintus agurkus arba stipresnio skonio rauginimo skystyje ilgiau laikytus agurkus, priklausomai nuo to, kokio intensyvumo skonio pageidaujate.

Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai

  • Norint išgauti sodresnį skonį, galima naudoti naminį daržovių sultinį vietoje vandens.
  • Perlines kruopas būtinai mirkykite bent 8 valandas, kad jos greičiau išvirtų ir būtų minkštesnės.
  • Raugintus agurkus virkite atskirai, kad galėtumėte kontroliuoti rūgštumo lygį sriuboje – išpylę agurkų vandenį, gausite švelnesnio skonio sriubą.
  • Jei mėgstate aštresnį skonį, galite pridėti šviežiai maltų juodųjų pipirų arba aitriosios paprikos miltelių.
  • Sriuba dar skanesnė antrą dieną, kai skoniai geriau susigeria.

Ingredientai

    • bulvės: 5
    • morkos: 1
    • svogūnai: 1
    • česnakas: 1 skiltelės
    • perlinės kruopos: 3 valgomųjų šaukštų
    • rauginti agurkai: 5
    • sviestas: 30 gramų
    • vanduo: 1,5 litro
    • druska: pagal skonį
    • juodieji pipirai: žiupsnio
    • krapai: ryšulėlio
    • lauro lapai: kelių
    • grietinė: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia perlines kruopas iš vakaro užpilkite šaltu vandeniu ir palikite brinkti, šitaip daug greičiau išverda.
  2. 2. Kitą dieną daržoves nulupkite. Bulves supjaustykite kubeliais.
  3. 3. Morką supjaustykite griežinėliais.
  4. 4. Svogūną smulkiai supjaustykite.
  5. 5. Česnaką smulkiai supjaustykite.
  6. 6. Po to į puodą berkite perlines kruopas, bulves, dėkite lauro lapus, druską, pipirus, užpilkite vandeniu ir užkaiskite sriubą virti.
  7. 7. Keptuvėje ištirpinkite sviestą.
  8. 8. Suberkite susmulkintas morkas, česnaką bei svogūną. Pakepinkite, kol daržovės suminkštėja.
  9. 9. Suverskite keptuvės turinį į puodą.
  10. 10. Raugintus agurkus supjaustykite kubeliais.
  11. 11. Sudėkite į kitą puodą, užpilkite vandeniu, kad apsemtų ir užkaiskite virti. Virkite maždaug 15 minučių.
  12. 12. Nuo agurkų nupilkite skystį. Juos sudėkite į sriubą. Viską dar pavirkite maždaug 5 minutes.
  13. 13. Ragaukite ar netrūksta skonio. Pagardinkite susmulkintais krapais ir šaukštu grietinės.
  14. 14. Patiekite ir skanaukite!

Edita

Aš tą skystį nuo agurkų I sriubą supilu👌👌👌👌
Atsakyti

Aurelija

Labai skani sriubytė
Atsakyti

Birutė.

Aš į kepintas daržoves beriu šaukštą miltų, pakepinu ir tada pilu į sriubą, būna tirštesnė, nemėgstu vandeningų sriubų.
Atsakyti

Birute Sorokolit

Super sriubytė.
Atsakyti
Pupelių sriuba su dešrelėmis
(2)
Lietuviška pievagrybių sriuba
(2)
Voveraičių sriuba su mėsos kukuliais
(1)
Sriuba su mėsos kukuliais ir avinžirniais
(19)