Batvinka - šalta burokėlių lapų sriuba

2022-06-27 Autorius oSkanu.lt

Batvinka - šalta burokėlių lapų sriuba
Pas mane šiandien turėjo būti iškrovos diena, bet mama pasikvietė į svečius ir kai pamačiau ką ji pagamino valgyti, tai tiesiog nesusilaikiau. Mama šią šaltą burokėlių lapų sriubą vadina Batvinka, nes taip ją vadino ir jos mama, mano močiutė. Tai tikriausiai kiek sulenkėjęs žemaitiškų barščių - batvinių pavadinimas (mama taip pat nežinojo, kodėl močiutė ją taip vadindavo). Taigi pristatau šią savo mamos gamintą šaltą sriubą su minimalių kalorijų kiekiu. Jums prireiks vos 3 ingredientų! ;) 

Ingredientai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia švarius burokėlių lapkočius susmulkiname ir verdame vandenyje maždaug 20 minučių.
  2. 2. Po to palieka atvėsti.
  3. 3. Paskui pagardiname grietine ir/ar druska pagal savo skonį, patiekiame ir skanaujame!
  4. 4. Rekomendacija: Daugiau burokėlių lapų sriubų receptų rasite: Burokėlių lapų sriubos.

Atsakinėjama į Komentarą

Pomidorinė kopūstų sriuba su vištiena
(4)
Aromatinga antienos sriuba su kokosų pienu ir raudonuoju kariu
(1)
Trinta brokolių sriuba su kokosų pienu
(1)
Naminis Ramen su vištiena, ryžių makaronais ir pievagrybiais
(1)
Klasikinis chilli con carne - čili sriuba / troškinys su faršu
(3)
Šalta špinatų sriuba
(2)
Beatos trinta daržovių sriuba
(1)