Skani krevečių sriuba su kokosų pienu ir ryžių makaronais

Autorius apie receptą

Prisipažinsiu, gaminau šią krevečių sriubą su kokosų pienu ir ryžių makaronais dviem žmonėms, bet suvalgiau visą viena pati, nes jis buvo tokia kvapni ir gardi... O vyras pats kaltas, kad stipriai vėlavo grįžti iš darbo, tad turėjo valgyti nuo pietų likusius kotletus. Na, bet ne apie juos susirinkome pakalbėti. Ši sriuba tikrai man labai patiko ir jau šiandien ją kartosiu, kad ir vyras paragautų. Paruošimas nėra sunkus, o galutinis rezultatas fantastiškas. Traukiu į mėgstamiausių sąrašą! :) 

Galimos ingredientų alternatyvos 

  • Kokosų pienas: galite naudoti lengvą kokosų pieną arba kokosų grietinėlę, praskiestą vandeniu.
  • Krevetės: tinka ir šaldytos, arba galite jas pakeisti vištiena, tofu arba jūros gėrybių mišiniu.
  • Raudonoji paprika: galima naudoti geltonąją papriką arba cukinijas.
  • Raudona kario pasta: galima keisti geltona arba žalia kario pasta, priklausomai nuo pageidaujamo aštrumo.
  • Ryžių makaronai: tinka pakeisti udon makaronais arba plonais kviečių makaronais.
  • Imbiero šaknis: galima naudoti džiovintą imbierą (1/2 arbatinio šaukštelio), tačiau šviežias suteikia ryškesnį skonį.
  • Laimo vaisiai: galima pakeisti citrina arba citrinos sultimis.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Norint išgauti intensyvesnį skonį, krevetės gali būti marinuojamos su česnaku, imbieru ir laimo sultimis prieš jas dedant į sriubą.
  • Makaronus galima virti atskirai ir tik prieš patiekiant sudėti į sriubą – taip jie nesugers viso skysčio.
  • Jei mėgstate aštresnį skonį, galite įdėti daugiau kario pastos arba pridėti šviežių čili pipirų.
  • Sriuba bus dar skanesnė antrą dieną, kai skoniai geriau susijungs.
  • Prieš patiekiant, apšlakstykite sriubą šviežiomis laimo sultimis – jos suteiks gaivos ir pabrėš kitus skonius.

Ingredientai

    • kokosų pienas: 1 skardinės
    • virtos, lukštentos krevetės: 200 gramų
    • raudonosios paprikos: 0,5
    • česnakas: 2 skiltelių
    • imbiero šaknis: ketvirtadalio (arba pagal skonį)
    • sojos padažas: 1 valgomojo šaukšto
    • ryžių makaronai: 100 gramų
    • alyvuogių aliejus: šlakelio
    • svogūnų laiškai: pundelio
    • raudona kario pasta: 1 valgomojo šaukšto
    • druska: pagal skonį
    • laimo vaisiai: 1 (žalioji citrina)
    • vanduo: 0,5 litro

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia papriką supjaustykite kubeliais, o česnaką pasmulkinkite.
  2. 2. Tuomet keptuvėje gerai įkaitinkite aliejų ir pakepinkite daržoves, kol šios suminkštės.
  3. 3. Tada į puodą pilkite vandenį, jam užvirus suberkite ryžių makaronus. Pavirkite maždaug 10 minučių.
  4. 4. Į kepinamas daržoves sudėkite kario pastą, įtarkuokite imbierą, berkite druskos, pilkite sojų padažą ir pakaitinkite porą minučių.
  5. 5. Po to pilkite daržoves į puodą, pas makaronus.
  6. 6. Suberkite krevetes ir supilkite kokosų pieną. Užkaitinkite.
  7. 7. Sriubą pabarstykite susmulkintais svogūnų laiškais ir įspauskite laimo vaisiaus sulčių.
  8. 8. Patiekite ir skanaukite!

Atsiliepimai

Šviežių žirnių sriuba
(5)
Lęšių ir konservuotų pomidorų sriuba
(3)