Trinta brokolių sriuba su sūriu

2025-01-13 Autorius Vaida Bučinskienė

Trinta brokolių sriuba su sūriu
Trinta brokolių sriuba su sūriu – tikras komforto maistas, kuris sušildys ir pamalonins skonio receptorius. Saldus svogūnų ir morkų skonis gardžiai susilieja su švelniomis bulvėmis ir brokoliais, o viską vainikuoja čederio sūrio sodrumas bei grietinėlės kremiškumas. Sriuba pasižymi šilkinės tekstūros konsistencija ir subtiliu daržovių bei sūrio skoniu. Tai puikus pasirinkimas tiek pietums, tiek vakarienei, o kartu su šviežia duona ar skrudintais skrebučiais taps gardžiu ir sočiu patiekalu.

Autorės komentaras
- sodri, tiršta sriuba, kuri tikrai patiks daugeliui. Sriuboje esančios bulvės suteikia papildomo kremiškumo ir sotumo, o ir brokolių skonis labai švelnus, tad tie, kurie nėra dideli šios daržovės mėgėjai, sriuba vistiek gali mėgautis. Patiekiant papildomai galima pagardinti moliūgų sėklomis ar duonos skrebučiais. 

Ingredientai

    • Brokoliai: 1 vnt.
    • Bulvės: 3 vnt.
    • Morkos: 1 vnt.
    • Svogūnai: 0,5 vnt.
    • Sultinys: 1 l (daržovių)
    • Čederio sūris: 60 g
    • Grietinėlė: 100 ml (35% riebumo, tinka ir liesesnė)
    • Druska: pagal skonį
    • Pipirai: pagal skonį
    • Sviestas: šiek tiek (daržovėms apkepti, tinka ir aliejus)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Svogūną smulkiai supjaustyti ir sudėti į įkaitintą puodą su truputėliu sviesto (ar aliejaus). Šiek tiek apkepti.
  2. smulkintas svogūnas puode
  3. 2. Morką smulkiai sutarkuoti ir sudėti prie svogūnų.
  4. tarkuotos morkos puode
  5. 3. Daržoves apkepti apie 5 min, kol šiek tiek suminkštės.
  6. apkeptos daržovės
  7. 4. Bulves supjaustyti gabaliukais ir sudėti į puodą.
  8. pjaustytos bulvės puode
  9. 5. Į puodą supilti sultinį, išmaišyti ir viską virti ant vidutinės kaitros apie 10 min.
  10. sultinys puode
  11. 6. Brokolio žiedynus šiek tiek pasmulkinti ir sudėti į puodą (brokolio kotą galima panaudoti gaminant šviežių daržovių salotas).
  12. brokoliai puode
  13. 7. Įberti druskos ir pipirų, ir viską virti kol bulvės bus pilnai išvirusios, apie 10-15 min.
  14. daržovės išvirusios
  15. 8. Sriubą sutrinti rankiniu trintuvu iki norimos konsistencijos.
  16. sriubą sutrinti trintuvu
  17. 9. Čederio sūrį sutarkuoti ir sudėti į sriubą.
  18. sūris ant sriubos
  19. 10. Taip pat supilti grietinėlę.
  20. supilta grietinėlė
  21. 11. Sriubą dar kartą sutrinti trintuvu ir, kaitinant ant vidutinės kaitros, dar kartą užvirti.
  22. trinta sriuba
  23. 12. Patiekiant, sriubą papildomai apiberti tarkuotu sūriu.
Receptų autorė Vaida Bučinskienė
Kopūstų sriuba su lydytu sūreliu
(1)
Kiniška žuvies sriuba su kiniškais grybais
(1)
Grybų sriuba su sorų kruopomis
(1)
Kopūstų sriuba (kopūstienė)
(16)