Šalta jogurtinė agurkų sriuba su silkės-kiaušinių kukuliais

2024-11-19 Autorius Karolina Puodžiūtė

Šalta jogurtinė agurkų sriuba su silkės-kiaušinių kukuliais
Šalta jogurtinė agurkų sriuba su silkės-kiaušinių kukuliais – tai gaivus ir maistingas patiekalas, puikiai tinkantis karštomis vasaros dienomis. Ši sriuba sujungia tradicinius lietuviškus skonius su šiuolaikinėmis kulinarinėmis tendencijomis, suteikdama unikalų skonį ir tekstūrą.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Natūralus jogurtas: galima pakeisti graikišku jogurtu arba kefyru, jei norite tirštesnės konsistencijos.
  • 18% grietinėlė: vietoje jos galite naudoti 10% grietinėlę arba liesesnį pieną, jei siekiate mažiau kaloringo varianto.
  • Sūdyti agurkai: galima naudoti marinuotus agurkus arba šviežius agurkus, jei pageidaujate švelnesnio skonio.
  • Prancūziškos garstyčios: jas galima pakeisti Dižono garstyčiomis arba grūdėtomis garstyčiomis, priklausomai nuo skonio pageidavimų.


Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai


  • Prieš patiekiant, sriubą rekomenduojama palaikyti šaldytuve bent valandą, kad skoniai susimaišytų ir sriuba būtų gaivesnė.
  • Silkės-kiaušinių kukulius galima paruošti iš anksto ir laikyti šaldytuve iki patiekimo.
  • Patiekiant, sriubą galima papuošti šviežiais krapais, petražolėmis ar svogūnų laiškais, kad suteiktumėte papildomo aromato ir spalvos.

Kalorijos

  • Bendras kalorijų kiekis: apie 1600 kcal
  • Kalorijos vienoje porcijoje: apie 400 kcal

Ingredientai

    • Natūralus jogurtas: 1 litras
    • 18% grietinėlė: 500 ml
    • Sūdyti agurkai: 4 nedideli
    • Prancūziškos garstyčios: 2 šaukštai
    Kukuliams:
    • Marinuotos silkės filė: 3 vnt.
    • Kietai virti kiaušiniai: 4 vnt.
    • Majonezas: 1 arbatinis šaukštelis

    Recepto paruošimas

  1. 1. Paruoškite sriubos pagrindą: Natūralų jogurtą sumaišykite su 18% grietinėle dideliame dubenyje, kol masė taps vienalytė.
  2. 2. Sūdytus agurkus smulkiai supjaustykite arba sutarkuokite ir įmaišykite į jogurto ir grietinėlės mišinį.
  3. 3. Įdėkite 2 šaukštus prancūziškų garstyčių ir gerai išmaišykite, kad visi ingredientai tolygiai pasiskirstytų.
  4. 4. Paruoškite silkės-kiaušinių kukulius:Marinuotas silkės filė smulkiai supjaustykite arba sumalkite.
  5. 5. Kietai virtus kiaušinius sutarkuokite arba smulkiai supjaustykite.
  6. 6. Silkę ir kiaušinius sumaišykite dubenyje, pridėkite 1 arbatinį šaukštelį majonezo ir gerai išmaišykite, kol masė taps vientisa.
  7. 7. Iš gautos masės formuokite mažus kukulius, maždaug graikinio riešuto dydžio.
  8. 8. Patiekite sriubą:Paruoštą sriubą padėkite į šaldytuvą bent valandai, kad ji gerai atšaltų ir skoniai susimaišytų.
  9. 9. Patiekdami į kiekvieną lėkštę įdėkite po kelis silkės-kiaušinių kukulius.
  10. 10. Papuoškite šviežiais krapais, petražolėmis ar svogūnų laiškais pagal skonį.
  11. 11. Santrauka:Šalta jogurtinė agurkų sriuba su silkės-kiaušinių kukuliais – tai gaivus ir maistingas patiekalas, puikiai tinkantis karštomis dienomis. Ši sriuba sujungia tradicinius lietuviškus skonius su šiuolaikinėmis kulinarinėmis tendencijomis, suteikdama unikalų skonį ir tekstūrą. Patiekalas lengvai paruošiamas, o ingredientus galima pritaikyti pagal asmeninius pageidavimus.
Pomidorų sriuba su mėsos kukuliais ir ryžiais
(3)
Soti raugintų kopūstų sriuba su kiaulienos šonkauliukais ir jautiena
(1)
Šalta avokadų sriuba su pasukomis pagal Beatą
(2)