Tiršta bulvių ir kukurūzų sriuba

2025-03-16 Autorius Žiupsnis meilės ir pipirų

Tiršta bulvių ir kukurūzų sriuba
Ši sriuba pasižymi kremišku tirštu sodrumu, kurį suteikia bulvės, ir saldžiu kukurūzų akcentu, o traški šoninė prideda tobulą tekstūros kontrastą. Šeimos receptas, kuris buvo tobulinamas ilgus metus ir dabar pasiekė savo geriausią versiją. Tiek maži, tiek dideli šeimos nariai entuziastingai sutinka šį patiekalą, kai tik jis pasirodo ant pietų stalo. Jeigu esate tirštos, sotinančios sriubos mėgėjas, ši kukurūzų ir bulvių sriuba tikrai užkariaus jūsų širdį ir skrandį. T

Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Jeigu neturite šoninės, galite naudoti kiaulienos kumpį, šonkauliukus arba net rūkytą dešrą. Norintys lengvesnio varianto gali rinktis kalakutienos šoninę arba visai praleisti mėsos produktus ir sriubą pagardinti kepintais svogūnais bei žalumynais. 
  • Vietoje įprasto fermentinio sūrio puikiai tinka Čederis, Gouda arba Parmezanas. Jeigu neturite šviežių bulvių, galite naudoti šaldytas bulvytes, o kukurūzai gali būti ne tik konservuoti, bet ir šaldyti arba, sezono metu, švieži. 
  • Vietoje karvės pieno galima naudoti augalinį pieną (kokosų ar migdolų) arba grietinėlę, jei norisi dar tirštesnės konsistencijos. 

Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai
 

Norint pasiekti geriausią rezultatą, bulves pjaustykite vienodo dydžio gabaliukais, kad jos išvirtų tolygiai. Sriubos tirštumą galite reguliuoti keisdami miltų kiekį arba bulvių kiekį – kuo daugiau bulvių, tuo tirštesnė bus sriuba. Jei mėgstate ypatingai sodrų skonį, dalį sultinio galite pakeisti daržovių nuoviru arba vištienos sultinio. Sriubą patiekite iš karto, kol ji karšta, apšlakstydami šviežia grietine ir apibarstydami smulkintais žalumynais. 

Ingredientai

    • Šoninė: 4 juostelės 
    • Svogūnas: 1 nedidelis 
    • Česnakas: 1 skiltelė 
    • Sviestas: 3 valgomieji šaukštai 
    • Aliejus: 2 valgomieji šaukštai 
    • Miltai: 3 valgomieji šaukštai 
    • Pienas: 1 puodelis (250 ml) 
    • Sultinys: 1,5-2 puodeliai (375-500 ml) 
    • Bulvės: 3-4 vidutinio dydžio 
    • Kukurūzai: 1 skardinė konservuotų (apie 300 g) 
    • Fermentinis sūris: 1 sauja (apie 100 g) 
    • Druska: pagal skonį 
    • Pipirai: pagal skonį 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradėkite nuo šoninės paruošimo. Šoninės juosteles supjaustykite nedideliais gabaliukais ir pakepinkite keptuvėje ant vidutinės kaitros, kol išsiskirs riebalai ir šoninė įgaus traškią tekstūrą.
  2. 2. Kai šoninė taps traški, perkėliau ją į atskirą lėkštę, nuklotą popieriniu rankšluosčiu, kad sugertų riebalų perteklių.
  3. 3. Tuo metu, kai šoninė kepasi, paruošiu sriubos pagrindą. Vidutinio dydžio puode ištirpinsite sviestą kartu su šlakeliu aliejaus ant vidutinės kaitros.
  4. 4. Svogūną būtina smulkiai supjaustyti ir sudėti į ištirpintą sviestą su aliejumi. Ten pat įspaudžiama česnako skiltelę. Išmaišykite ir leiskite jiems kepti 3-4 minutes, kol svogūnai suminkštės ir taps permatomi, tačiau nepradės ruduoti.
  5. 5. Toliau bersite miltus ir gerai išmaišysite, kad neliktų gumuliukų. Miltai turi apkepti 1-2 minutes, kol pradės skleisti malonų kvapą.
  6. 6. Pamažu, vis maišant, supilsite pieną. Svarbu pilti po truputį ir nuolat maišyti, kad nesusidarytų gumuliukai. Kai pienas pilnai įsimaišys, pamažu supilkite sultinį ir maišykite, kol masė taps vientisa.
  7. 7. Bulves nulupkite ir supjaustykite nedideliais, maždaug 1,5 cm dydžio, gabaliukais.
  8. 8. Sudekite supjaustytas bulves į puodą su jau paruoštu skysčiu. Virsiu ant nedidelės kaitros apie 10-15 minučių, arba tol, kol bulvės taps beveik minkštos.
  9. 9. Kai bulvės bus beveik išvirusios, į puodą sudėkite nusunktus konservuotus kukurūzus, tarkuotą fermentinį sūrį ir anksčiau paruoštą traškią šoninę. Sriubą pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.
  10. 10. Virkite dar 5-10 minučių ant mažos kaitros, kol bulvės pilnai išvirs, o sūris ištirps. Jeigu sriuba atrodo per tiršta, galite įpilti dar šiek tiek vandens ar sultinio, kad pasiektumėte norimą konsistenciją.
  11. 11. Prieš patiekiant, leiskite sriubai pastovėti 5 minutes, kad skoniai geriau susijungtų.
  12. 12. Patiekiame karštą, pagardintą šviežiomis žolelėmis.
Receptų autorė Žiupsnis meilės ir pipirų
Pomidorų sriuba su mėsos kukuliais ir ryžiais
(3)
Perlinių kruopų sriuba su agurkais
(3)
Čili sriuba kaip čili picerijoje
(1)
Trinta brokolių sriuba su kokosų pienu
(1)
Borsch - ukrainietiški barščiai
(4)
Avinžirnių sriuba su vištiena
(1)