Autorius apie receptą
Toks sriubos receptas itin pasitarnauja, kada norisi greitai bei paprastai pagaminti šildančios ir gardžios sriubos. Jums reikės tik keleto ingredientų iš kurių pagaminsite fantastišką sriubą. Gaminant šią sriubą man pačiai labiausiai patinka kepinamo kario kvapas, kuris pasklinda po visus namus. Karis sriubai suteikia rytietiško aromato bei šiek tiek aštresnio skonio. Jeigu nesate dideli kario mėgėjai, tada dėkite tik pusę arbatinio šaukštelio arba galima išvis nedėti, nuo to sriubos skonis tikrai nepablogės.
Beje, šią sriubą labai skanu valgyti su
česnakiniu batonu arba šviežiomis bandelėmis su sviestu.
Galimos ingredientų alternatyvos
Reklama
- Vietoj paprastų morkų galite naudoti oranžines ir geltonąsias morkas, kurios suteiks sriubai įdomesnę spalvą ir subtiliai kitokį skonį.
- Jei neturite vištienos sultinio kubelio, galite naudoti daržovių sultinį arba naminį vištienos nuovirą.
- Sviestą galima pakeisti kokosų aliejumi, kuris puikiai dera su kario prieskoniais ir suteikia egzotiško skonio.
- Vietoje įprasto kario miltelių galite naudoti raudonąją kario pastą arba garam masala prieskonių mišinį.
- Česnaką galima pakeisti šviežiu imbieru (maždaug 2 cm gabaliuku), kuris suteiks pikantišką, aštrų poskonį.
- Jei norite tirštesnės sriubos, galite įdėti 1-2 vidutinio dydžio bulves, kurios suteiks kremiškumo.
- Sezamo sėklas galima pakeisti moliūgų sėklomis arba skrudintais lazdyno riešutais.
- Petražoles galima pakeisti kalendromis, krapais arba bazilikais.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Morkas rekomenduojama virti nedideliame vandens kiekyje, kad neprarastumėte vertingų vitaminų.
- Kario miltelius kepindami svieste, būtinai maišykite, kad nepridegtų – taip išlaisvinsite visą jų aromatą.
- Prieš blenderiuojant sriubą, leiskite jai šiek tiek atvėsti, kad būtų saugiau dirbti.
- Jei pageidaujate ypač švelnios tekstūros, sriubą pertrinkite per sietelį po blenderiavimo.
- Virkite morkas tik iki minkštumo – pervirus morkas, jos gali prarasti dalį savo natūralaus saldumo ir vitaminų.
- Patiekalą papildomai galite pagardinti šlakeliu citrinų sulčių, kurios pagyvins sriubos skonį.
- Sriubą geriausia patiekti iš karto pagaminus, tačiau ji puikiai tinka ir kitai dienai – per naktį šaldytuve skoniai susiguli ir tampa dar intensyvesni.
- Jei ruošiate sriubą vaikams, galite sumažinti kario kiekį arba visai jo atsisakyti.
Atsiliepimai