Trinta morkų sriuba su česnaku ir kariu

Autorius apie receptą

Toks sriubos receptas itin pasitarnauja, kada norisi greitai bei paprastai pagaminti šildančios ir gardžios sriubos. Jums reikės tik keleto ingredientų iš kurių pagaminsite fantastišką sriubą. Gaminant šią sriubą man pačiai labiausiai patinka kepinamo kario kvapas, kuris pasklinda po visus namus. Karis sriubai suteikia rytietiško aromato bei šiek tiek aštresnio skonio. Jeigu nesate dideli kario mėgėjai, tada dėkite tik pusę arbatinio šaukštelio arba galima išvis nedėti, nuo to sriubos skonis tikrai nepablogės.

Beje, šią sriubą labai skanu valgyti su česnakiniu batonu arba šviežiomis bandelėmis su sviestu. 

Galimos ingredientų alternatyvos 
Reklama

  • Vietoj paprastų morkų galite naudoti oranžines ir geltonąsias morkas, kurios suteiks sriubai įdomesnę spalvą ir subtiliai kitokį skonį.
  • Jei neturite vištienos sultinio kubelio, galite naudoti daržovių sultinį arba naminį vištienos nuovirą.
  • Sviestą galima pakeisti kokosų aliejumi, kuris puikiai dera su kario prieskoniais ir suteikia egzotiško skonio.
  • Vietoje įprasto kario miltelių galite naudoti raudonąją kario pastą arba garam masala prieskonių mišinį.
  • Česnaką galima pakeisti šviežiu imbieru (maždaug 2 cm gabaliuku), kuris suteiks pikantišką, aštrų poskonį.
  • Jei norite tirštesnės sriubos, galite įdėti 1-2 vidutinio dydžio bulves, kurios suteiks kremiškumo.
  • Sezamo sėklas galima pakeisti moliūgų sėklomis arba skrudintais lazdyno riešutais.
  • Petražoles galima pakeisti kalendromis, krapais arba bazilikais.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Morkas rekomenduojama virti nedideliame vandens kiekyje, kad neprarastumėte vertingų vitaminų.
  • Kario miltelius kepindami svieste, būtinai maišykite, kad nepridegtų – taip išlaisvinsite visą jų aromatą.
  • Prieš blenderiuojant sriubą, leiskite jai šiek tiek atvėsti, kad būtų saugiau dirbti.
  • Jei pageidaujate ypač švelnios tekstūros, sriubą pertrinkite per sietelį po blenderiavimo.
  • Virkite morkas tik iki minkštumo – pervirus morkas, jos gali prarasti dalį savo natūralaus saldumo ir vitaminų.
  • Patiekalą papildomai galite pagardinti šlakeliu citrinų sulčių, kurios pagyvins sriubos skonį.
  • Sriubą geriausia patiekti iš karto pagaminus, tačiau ji puikiai tinka ir kitai dienai – per naktį šaldytuve skoniai susiguli ir tampa dar intensyvesni.
  • Jei ruošiate sriubą vaikams, galite sumažinti kario kiekį arba visai jo atsisakyti.

Ingredientai

    • morkos: 4 (didelės)
    • vanduo: ~600-700 mililitrų
    • vištienos sultinys: 0,5 kubelio
    • česnakas: 4 skiltelių (susmulkintų)
    • sviestas: 1 valgomojo šaukšto
    • karis: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska
    • sezamo sėklos
    • šviežios petražolės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių morkas nulupkite, supjaustykite didesniais kubeliais, sudėkite į puodą su vandeniu bei užvirkite.
  2. 2. Paskui keptuvėje ant vidutinio kaitrumo ugnies išlydykite sviestą, suberkite karį, sumažinkite ugnį iki silpnos bei kepinkite 60 sekundžių vis pamaišydami.
  3. 3. Tuomet suberkite susmulkintą česnaką bei pakepinkite dar 2 minutes, kol česnakas šiek tiek apskrunda.
  4. 4. Mišinį suberkite į jau užvirusias morkas, pagardinkite vištienos sultiniu bei šiek tiek druskos.
  5. 5. Tada morkas virkite maždaug 15-20 minučių, kol morkos suminkštės.
  6. 6. Paskui sublenderiuokite sriubą, pagardinkite druska pagal skonį (jeigu reikia), supilstykite į dubenėlius, apibarstykite sezamo sėklomis ir petražole.
  7. 7. Patiekite ir skanaukite!
  8. 8. Pastebėjimas: Sriubą galima pagardinti pienu, grietine arba grietinėle. Jeigu norisi skystesnės sriubos - pilame daugiau vandens.
Trinta morkų sriuba su česnaku ir kariu
Trinta morkų sriuba su česnaku ir kariu

Atsiliepimai

Avinžirnių sriuba su vištiena
(1)
Sriuba su antienos krūtinėle ir krevetėmis
(2)